Ženska prava

Tviter takmičenje #Superžena

Povodom Međunarodnog dana žena, EU info centar Delegacije Evropske unije u Srbiji pokrenuo je Tviter takmičenje pod nazivom #Superžena u cilju promovisanja ženskih prava i rodne ravnopravnosti. Takmičenje će trajati od 23. februara do 5.marta ove godine, a pravo učestvovanja imaju svi građani Srbije stariji od 14 godina. Svaki tvit treba da sadrži heštag #superžena i pominjanje (mention) @euicbg i predloži odgovor na neko od pitanja: ko je #superžena, šta #superžena predstavlja, kako postati #superžena?

preuzeto sa http://mediacentarfmk.blogspot.com

preuzeto sa http://mediacentarfmk.blogspot.com

Pet najboljih tvitova nagradiće žiri Delegacije Evropske unije vaučerima za knjige u vrednosti od 30 evra. Prilikom dodele nagrada 8. marta u EU info centru pobednici će imati priliku da sa Ambasadorom Evropske unije Vensan Dežerom i drugim učesnicima podele svoja razmišljanja o položaju žena u Srbiji.

Domaćini debate biće voditelji Dragan Ilić i Gorica Nešović, a kao panelisti će učestvovati poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić, poslanica Narodne skupštine Gordana Čomić, asistentkinja direktora Kancelarije za Evropske integracije i umetnica i aktivistkinja Biljana Cincarević.

Gorica-i-Dragan-270410

Još jednom podržavajući poboljšanje prava i položaja žena u Srbiji pozivamo i Vas da se priključite ovom takmičenju i na zanimljiv način podelite sa svima nama ko je za Vas #superžena i po čemu se izdvaja od ostalih.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *