Blog

Prohodajte strategiju – smernice za izradu strategije komunikacije

Nataša (Ristić), Prvica (Prvoslav Plavšić) i ja smo, kao tim Centra modernih veština, od 2003. godine  mnogo radili na podizanju kapaciteta jedinica lokalnih samouprava u oblasti odnosa s javnošću. Za ovaj svoj rad bili smo dva puta nagrađeni godišnjom nagradom “PRiZNANJE” nacionalne strukovne organizacije Društva Srbije za odnose sa javnošću. U okviru tog programa izdali smo i prvi priručnik za odnose s javnošću “Opština i javnost”.

Stalna konferencija gradova i opština godinama radi takođe na podizanju kapaciteta jedinica lokalnih samouprava iz različitih oblasti njihove nadležnosti, tako da su nam se putevi često ukrštali. Za nama je mnogo zajedničkih projekata i aktivnosti. Zajednički rad uvek donosi sinergiju tako da je i u ovom slučaju prepoznata mogućnost za saradnju. Služba za informisanje SKGO me je kontaktirala sa željom da napravimo priručnik za izradu strategije komunikacije. Ideja je bila da priručnik bude kratak i jezgrovit i da pojasni sve korake koje kao menadžeri/ke odnosa sa javnošću moramo proći tokom rada na komunikacijskoj strategiji. Kao neko ko je stalno u komunikaciji sa opštinama i gradovima i njihovim odeljenjima/osobama zaduženim za odnose sa javnošću Služba za informisanje SKGO je imala dobar uvid šta je to opštinama i gradovima neophodno za unapređenje njihovog rada. Korisni primeri i sugestije su mi mnogo pomogli da ovaj priručnik bude ovakav kakav je pred vama. Posebno sam srećan jer je priručnik u e formatu pa će moći da bude dopunjavan ukoliko bude potrebe. Takođe pokazali smo da vodimo računa o zaštiti životne sredine. Priručnik možete preuzeti ovde.

 

Hvala Katarini, Vladi i Željku na poverenju kao i Mariji na pomoći u primerima i razgovorima u vezi sa tekstom. Naravno hvala i Ani, Milici i Tamari koje su me trpele svo ovo vreme.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *