Javno zagovaranje

Seminar o javnom zagovaranju u Banja Luci

Proteklih godina često smo posećivali Banja Luku, ali seminar „Javno zagovaranje za rodnu ravnopravnost i ženska prava“ bio je posebno značajan. Na poziv Helsinškog parlamenta građana, okupili smo se kako bismo radili na unapređenju ženskih prava.

Grupa učesnica i učesnika bila je zaista inspirativna. Učestvovali su predstavnici civilnog sektora, novinari, aktivisti i članovi poslovne zajednice, svi posvećeni zajedničkom cilju.

Credit photo Helsinški parlament građana

Osnaživanje kroz Znanje i Povezivanje

Cilj seminara bio je osnaživanje i povezivanje učesnika na temu odbrane ženskih prava. U trenutku kada su rodna ravnopravnost i ženska prava pod stalnim napadima, zaštita ovih prava je od ključnog značaja za očuvanje ljudskih prava u celini.

Miloš Đajić

Nažalost, u Bosni i Hercegovini beležimo porast nasilja nad ženama, dok retradicionalizacija društva dodatno otežava situaciju. Važni zakoni, poput onih o zaštiti od nasilja u porodici, povučeni su iz procedure, dok su rodni identiteti pod udarom u zakonodavstvu.

Point of you

Dinamičan i produktivan dan

Iako je seminar trajao samo jedan dan, bio je izuzetno dinamičan. U jutarnjim satima, osvežili smo znanje o elementima kampanja javnog zagovaranja. Popodnevni deo bio je posvećen razvijanju strategija i poruka za borbu protiv negiranja rodne ravnopravnosti. Učesnice i učesnici su veoma odgovorno i vredno uradili dosta osnovnih stvari i postavili temelje buduće kampanje.

Učesnici i učesnice

Solidarnost bez granica

Aktivizam, otvorenost i živa diskusija obeležili su ovaj dan. Verujemo da je seminar bio koristan za sve učesnice i učesnike i nadamo se nastavku saradnje na ovim važnim kampanjama. Borba za očuvanje ženskih prava prevazilazi granice država, i mi ćemo uvek biti tu kao podrška.

dobri domaćini Helsinški parlament građana

Za više informacija o trenutnoj situaciji, posetite relevantne sadržaje:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *