Javno zagovaranje

Unapređeno javno zagovaranje

Od 22.4 pa sledeća tri dana, program “Pokret Polet”, podržan od strane Trag fondacije, doveo je mlade istraživače i organizatore zagovaračkih incijativa u središte pažnje sa svojim seminarom “Unapređeno javno zagovaranje”. Ovaj intenzivni seminar, vođen od strane naših iskusnih trenera Igora i Miloša, pružio je učesnicima dragoceno znanje i veštine za efikasno zagovaranje promena u društvu.

Radionica

Program

Prvog dana seminara, fokus je bio na ulozi civilnog društva u Srbiji i njegovom doprinosu razvoju demokratije. Diskusije su obuhvatile istorijski pregled razvoja civilnog društva u Srbiji. Osim toga Danilo Ćurčić iz inicijative A11 je osvetlio put ka EU integracijama i pravnim okvirima za razvoj socijalnih politika.

Radno

Drugog dana, učesnici su se suočili sa izazovima svojih zagovaračkih incijativa, razmenjujući iskustva i strategije za prevazilaženje prepreka. Poseban naglasak bio je na mobilizaciji zajednice i koracima za uspešnu digitalnu transformaciju zagovaranja.

Trećeg dana, fokus je bio na digitalnom zagovaranju, gde su učesnici delili svoja iskustva i alate za digitalizaciju rada i unapređenje javnog zagovaranja putem online platformi. Predstavljen je i “točak promene” kao alat za razumevanje i primenu digitalnog javnog zagovaranja.

O seminaru

“Ovaj seminar je bio od neprocenjive važnosti za sve nas koji se borimo za promene u društvu”, izjavila je jedna od učesnica. “Naučili smo kako efikasno komunicirati našu poruku i mobilisati zajednicu za podršku našim zagovaračkim inicijativama.”

Program “Pokret Polet”, finansiran od strane Evropske unije, nastavlja da podržava mlade istraživače i organizacije u njihovim zagovaračkim naporima.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *