Saopštenja

Nastavak hajke na NVO

Centar modernih veština staje aktivno u odbranu koleginica i kolega sa kojima već decenijama sarađujemo. Poslednji napad na naše saradnice Mariju Srdić i Biljanu Stepanov kao i Milana Antonijevića i Branislava Grubačkog pokazuje da ova nedemokratska i autoritarna vlast neće stati dok ne uguši i poslednji glasić kritike.

Nakon skandaloznog spiska, u kom se od Uprave za sprečavanje pranja novca traži da ispita određeni broj organizacija građanskog društva, nastavlja se progon i crtanje meta aktivistima i aktivistkinjama. Nacionala avangarda, organizacija na čijem se osnivanju pojavio čitav državni vrh i koja sebe naziva „državotvornom nevladinom organizacijom“ pokušava da aktivistkinje i aktiviste zaplaši.  Podsećamo da se ova organizacija  nalazi na spisku ekstremno desnih organizacija.

Institucije države Srbije su i dalje neme i prave se da se ništa ne događa. Svojim nečinjenjem sužavaju i onako sužen prostor za aktivnosti organizacija građanskog društva. Svesni smo da država primenjuje taktiku iznurivanja, razvlačenja, progona, zastrašivanja i umaranja aktivista i aktivistkinja. Centar modernih veština će o ovim i svim budućim sličnim slučajevima obaveštavati domaću i međunarodnu javnost. Napadi, pravljenje lista i crtanje meta za nas su nedopustivi.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *