Saopštenja

Points of you

Trenri Centra modernih veština su završili prvi nivo obuke za korišćenje Points of you alata za trening. U saradnji sa Fabrikom napretka tokom (ToT) trainig for trainers radionice naši treneri su savladali osnove korišćenja ovog zanimljivog i korisnog alata. Sa radošću smo počeli u našim treninzima da koristimo Points of you alate.

Snaga fotografije

Već godinama treneri i stričnjaci širom sveta sa uspehom koriste ove alate u razvojnom radu sa odraslima, mladima i decom, kako u individualnom, tako i u grupnom radu. Oni su kreirani delom na principima terapije fotografijom. Sama metodologija rada uključuje upotrebu muzike, fotografija i reči koje kroz asocijacijativni proces imaju neobičnu moć podsticanja različitih uvida.

Points of you fotografije postiču kreativnost

Svima nama čest problem predstavlja sagledavanje sveta oko nas iz različitih perspektiva. Upravo rad sa ovim alatima pomaže nam da se otvorimo za nove perspektive i razmišljaju izvan uobičajenih okvira (out of box). Alate možete koristiti sami, u paru ili u grupama. Cilj rada sa ovim alatima je da produbimo razumevanje situacije ili problema, sagledamo ih iz što više različitih perspektiva, podstaknemo uvide, a na kraju osmislimo odgovarajući plan akcije.

Points of you vežba

Iskustvo

Iskustvo je pokazalo da u individualnom i grupnom radu, metode zasnovane na kreativnim asocijativnim procesima omogućavaju brže otkrivanje suštine problema i podstiču kreativnija i često odvažnija rešenja, podržana održivijim akcijskim planovima. Znamo svi da njeno veličanstvo promena najčešće počinje onda kada smo spremni da sagledamo stvari iz nove perspektive. Naša sposobnost da to i učinimo važan je i neophodan deo svakog procesa razvoja – kako individualnog tako i organizacijskog.

Points of you atmosfera treninga

O alatu

Points of You metodologija je kreirana u Izraelu. Pročitajte njihovu zanimljivu priču.  Samo ime Points of You u sebi nosi malu igru reči i dvostruko značenje. Kada na engleskom jeziku izgovaramo „Points of You“ (tačke/delovi/elementi tebe) to zvuči istovremeno i kao „Points of View“ (perspektive ili tačke gledišta). Ta dva značenja odražavaju istovremeno i dva ključna elementa alata – bolje upoznavanje različitih delova sebe, kao i sagledavanje tema koje razmatramo iz novih, drugačijih perspektiva.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *