Saopštenja

Ponovo formirana Zelena poslanička grupa

Nakon pozivne kampanje tokom novembra meseca u ponedeljak 7. decembra 2020. godine organizovan prvi sastanak novog saziva ZPG u Zelenom salonu Narodne skupštine.

Na sastanku je prisustvovalo dvadesetak članova i članica. Na samom početku im se obratila gospođa Sonja Liht koje im je poželala mnogo uspeha u budućem radu. Zatim je podsetila na reči jedne ekološke aktivistkinje da nam je ostalo 3.000 dana da preokrenemo trend zagrevanja planete Zemlje.

Na sastanku je izabran i koordinacioni tim koji će upravljati aktivnostima ZPG u budućnosti. Koordinacioni tim čine poslanice i poslanici iz različitih političkih opcija. U koordinacioni tim su izabrane poslanice Dubravka Filipovski, Vesna Ivković i Jasmina Karanac i poslanik Bratimir Vasiljević.

Učesnici sastanak su iskoristili priliku da predstave svoje motive za priključivanje grupi i upoznaju se međusobno. Pokrenut je i razgovor o budućim aktivnostima koji se tiču usvajanja budžeta, organizacije seminara, regionalne saradnje, promocije ZPG i saradnje sa civilnim društvom. Sastanak je završen potpisivanjem Povelje Zelene poslaničke grupe.

Ovim sastankom Zelena poslanička grupa je ponovo formirana.

Realizaciju ove aktivnosti podržala je Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP) u okviru projekta „Jačanje kapaciteta za unapređeno sprovođenje međunarodnih sporazuma iz oblasti zaštite životne sredine”, koji finansira Globalni fond za životnu sredinu (GEF).

Centar modernih veština zajedno sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost koordinira već više od 11 godina radom neformalnog sekretarijata Zelene poslaničke grupe. Više o radu Zelene poslaničke grupe možete pogledati OVDE

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *