Socijaldemokratija

Obaveza većine je da štiti prava manjine

U susret ovogodišnjoj Paradi ponosa, Centar modernih veština organizovao je trodnevni seminar “Socijaldemokratija i LGBTI prava”, namenjen mladim političarima i aktivistima, sa ciljem razmene iskustva i zajedničkog rada na politikama iz oblasti ostvarivanja prava LGBTI zajednice i povezivanju aktivista socijaldemokratskih stranaka i organizacija civilnog društva koje se bave ovim temama u svojim lokalnim zajednicama.

Seminar je namenjen mladim političarima i političarkama socijaldemokratskih stranaka, članovima duštvenih i političkih pokreta i nevladinih organizacija sa teritorije cele Srbije koji će u saradnji sa stručnjacima i aktivistima LGBTI pokreta analizirati situaciju u oblasti ostvarivanja  prava i dati preporuke za konkretne politike koje bi mogle da doprinesu normalnom životu pripadnika LGBTI zajednice, posebno na nivou lokalnih politika.

 

21556104_10156782207648916_2008791607_o

Seminar je trajao tri dana, od 8. do 10. septembra 2017. godine, i uključivao niz predavanja i radionica sa praktičnim primerima. U sklopu seminara je organizovana debata sa istaknutim aktivistima i aktivistkinjama LGBTI pokreta koji su polaznicama i polaznicima seminara predstavili svoja iskustva u svakodnevoj borbi za LGBTI prava. Učesnici programa su tokom seminara radili i na pripremi događaja koje će organizovati tokom Nedelje ponosa u svojim lokalnim zajednicama u cilju promocije borbe za prava LGBTI zajednice.

21555938_10156782207993916_1544818277_o

Verujući da je važno proširiti znanja i razumevanje u okviru političkih stranaka za bavljenje ovom temom, obraćamo se prvenstveno mladim političarima i političarkama, kao inicijatorima promena i onima koji  su svesni da je obaveza većine da štiti prava manjina. Kroz zajednički rad, prenošenje iskustva i povezivanje, nadamo se da ćemo postaviti dobar temelj za unapređenje LGBTI politika naših stranaka, kao i povezivanje sa LGBTI aktivistima i aktivistkinjama.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *