Socijaldemokratija

Prvi seminar u Albaniji

DSC_8137

Centar modernih veština je prvi put bio pozvan da drži seminar u Albaniji. Na poziv NDI Albanija Miloš Đajić je u Skadru od 16. do 18. marta održao trening “Strateško planiranje i planiran je komunikacije”. Seminar je organizovan za Forum mladih LSI (Socijalističkog pokreta za integraciju), veoma aktivne organizacije mladih na čitavoj teritoriji Albanije. LSI je stranka koja je trunutno u opoziciji, a iz čijih redova dolazi današnji predsednik Albanije Ilir Meta.

DSC_8151

Forum mladih (LRI) je organizacija prepoznata po tome što se zalaže za spuštanje granice za glasanje na izborima na 16 godina. Shodno tom cilju oni mnogo rade sa mladima u završnim razredima srednjih škola,  tako da je na ovom seminaru bilo prisutno mnogo srednjoškolaca aktivno zainteresovanih za politiku.

DSC_8174

Odavno nismo radili sa tako mladom  grupom ljudi zainteresovanom za politiku. Vrlo je zanimljivo kako oni zamišljaju izradu strategije i uopšte kako posmatraju planiranje u budućem vremenu. Kroz određivanja prioriteta svoga rada pokazali su da veom daobro razumeju probleme mladih u Albaniji.

DSC_8156

Sam program trening je bio ambiciozno zamišljen  i obuhvatio je sve elemente strateškog planiranja kao i definisanje plana komunikacije koji bi ga pratio. Vrlo zanimljive teme su pokrenute tokom analize i verujemo da će učesnici sa istom energijom nastaviti da rade na završteku strateškog plana kao i na realizaciji istog.

DSC_8176

LRI inače čekaju lokalni izbori 2019. gosine i kao ozbiljna politička organizacija već su krenuli u pripremu istih. Treneri CMV im ostaju na raspolaganju za sve neophodne konsultacije.

Zahvaljujemo se kancelariji NDI u Albaniji na izuzetnom gostoprimstvu i ukazanom poverenju.

 

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *