Komunikacija

“Promising politicians” u Zagrebu

U Zagrebu je ovog vikenda održan drugi regionalni seminar “promising poticians” koji organizuje Fridrih Ebert fondacija. Obrazovni progam “Promising poticians” je prilika da se mladi političari iz regiona sretnu i unapređuju svoje veštine i znanja. Takođe ovo je prilika za povezivanje, razvijanje tolerancije i dijaloga o temama mladih u regionu i načinima za njihov.

Centar modernih veština je po prvi put učestvovao u ovom programu. Miloš Đajić, predsednik Upravnog odbora CMV, održao zajedno sa Tomislavom Kormanom, šefom onlina tima Vlade Republike Hrvatske, predavanja na temu online političke komunikacije.

Tomislav Korman je održao prezentaciju u četiri koraka u kojoj je predstavio put od kampanje Kukuriku koalicije do današnje pozicije i pohvala kojima je praćena komunikacija Vlade Republike Hrvatske s javnošću.

Najznačajnije poruke su bile “Potrebno je na mreži stalno osluškivati šta drugi govore, a zatim angažovati i zabaviti ljude da bi se sa njima uspostavio trajniji odnos.”

“Tokom kampanje smo odgovarali na pitanja i to tako što smo snimali Zorana Milanovića (lidera SDP-a, danas premijera Hrvatske) mobilnim telefonom i odmah upload-ovali odgovore”, rekao je Korman i nastavio: “Twitplomacy je ocenila naš rad najboljim ocenama i TW nalog @vladarh se našao u samom vrhu svetske rangliste naloga najinstaknutijih funkcionera i zvaničnih naloga vlada”

Miloš Đajić je govorio o značaju promene filozofije komunikacije, objašnjavajući da su oni mladi ljudi koji moraju na najefikasniji način iskoristiti sve prednosti Internet komunikacije. Tri ključne poruke su bile:

• Bez cilja i strategije ništa ne počinjite;
• Nema više skrivanja;
• Nema pobednika na Internetu.

“Internet je samo jedan od alata u političkoj komunikaciji. Molim Vas da nikad ne počinjite komunikaciju ukoliko ne znate zašto ste tu i koje efekte želite da postignete”, rekao je Đajić. “Pričamo često imamo FB, TW naloge, ali to je put u propast jer to nije cilj, cilj je dostupnost , otvorena komunikacija, prilika za direktnu komunikaciju…!”

“Zahvaljujući Internetu političari ne mogu da se skrivaju i da govore jedno, a rade drugo”, nastavio je Đajić. “Koliko god da ste pametni i da mnogo znate, na Internetu uvek ima strastvenijih i pametnijih. Ne ulazite u rat na Internetu jer tamo nema pobednika.”

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *