Saopštenja

Zbogom draga Razredna

Zbogom draga Razredna,

Sa velikom tugom smo primili vest o smrti naše osnivačice Nede Arnerić. Njeno nasmejano lice je uvek krasilo rad našeg Centra. U trenutku kada zbog političkog angažmana nije mogla da radi svoj posao, Neda je brzo razumela važnost ideje političkog obrazovanja. Zajedno sa nama osnovala je, a znanjem i veštinama gradila i  pomagala rad CMV-a.  Svojim autoritetom, radom i posvećenošću nametnula se kao liderka i zbog toga smo je od milja zvali „razredna“. Sećamo se mnogobrojnih zajedničkih seminara, putovanja, susreta, treninga, kampova koje je Centar realizovao širom čitavog regiona.

Žao nam je što metodologiju Javnog nastupa kojom je učila na desetine generacija mladih ljudi nije pretočila u udžbenik, jer to i jeste bio program za udžbenike. Ostaje na nama da to što nas je naučila širimo dalje verujući u moć komunikacije u koju je i ona verovala.

Neda je bila jedinstvena i đaci su je naprosto obožavali. Sećamo se njenih i Goranovih treninga Javnog nastupa koji su se završavali kasno u noć. Svaki od učesnika i učesnica je želeo još jednom da ponovi vežbu i bude bolji nego prethodni put. Ona je imala strpljenja, bodrila ih i verovala u njih. Imala je i pravo. Mnogi od njenih đaka danas su uspešni ambasadori i ambasadorke, novinari, i novinarke, komunikolozi i komunikološkinje, istraživači i istraživačice, univerzitetski profesori i profesorke… Ostavila je neizbrisiv trag u političkom obrazovanju i podučavanju iz Javnog nastupa.

Sada kada je više nema ostaje na nama da njeno znanje i dalje prenosimo boreći se za onakvu Srbiju kakvu je i ona sanjala.  Hvala ti na svemu što si nas naučila draga Razredna.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  • Dragana Koruga

    Zbogom draga Nedo i hvala! Srescemo se mi opet na nekom mozda boljem mestu…. u Univerzumu.