Obrazovanje

Alati za veću vidljivost mladih u kampanji

Centar modernih veština (CMV) nastavlja svoju dugogodišnju saradnju sa Friedrich Ebert fondacijom (FES) u Bosni i Hercegovini, kroz još jednu uspešno organizovanu Političku akademiju u Banja Luci. Ove godine, događaj je održan od 13. do 16. juna 2024. godine, a bio je namenjen alumnistkinjama i alumnistima iz prethodnih generacija, fokusirajući se na temu veće vidljivosti mladih u kampanjama.

Intenzivna radionica sa praktičnim veštinama

Politička akademija nije samo teoretsko predavanje; ona je intenzivna radionica koja kombinuje teoriju sa praktičnim veštinama. Treneri CMV-a, Igor i Miloš, stvorili su inspirativnu i podsticajnu atmosferu, omogućavajući učesnicima da razviju svoje komunikacione veštine i koriste različite alate za uspešno vođenje kampanja.

Komunikacija: Osnovni elementi i praktična primena

U prvom delu radionice, učesnici su se podsetili osnovnih elemenata komunikacije, vodeći se definicijom da je „komunikacija odgovor koji dobiješ“. Diskusija je obuhvatila ključne komponente komunikacije, važnost jasne i efektivne poruke, kao i različite vrste alata dostupnih za političku kampanju.

Igor Jojkić o poruci

Praktična radionica: Kreiranje sadržaja za digitalne alate

Drugi deo radionice bio je posvećen kreiranju sadržaja za različite komunikacione alate. Učesnici su u grupama kreirali kratke video materijale, birajući teme, osmišljavajući scenarije, snimajući kadrove i montirajući završne proizvode. Ovi video materijali su potom zajednički analizirani i komentarisani, pružajući učesnicima dragocene povratne informacije i sugestije za poboljšanje.

O Političkoj akademiji

Politička akademija u Banja Luci je program namenjen mladima zainteresovanim za oblasti politike, javne uprave, evropskih integracija, civilnog društva i medija. Cilj akademije je obrazovanje i osposobljavanje mladih lidera iz cele Bosne i Hercegovine kroz promovisanje vrednosti kao što su sloboda, socijalna pravda, solidarnost, jednakost i anti-diskriminacija. Program nudi kombinaciju teorijskog znanja i praktičnih veština, omogućavajući mladima da unaprede postojeća znanja i steknu nove veštine za aktivno učešće u društvenim i političkim pitanjima.

profesor Mladen Mirosavljević otvara Akademiju

Regionalna saradnja i misija CMV-a

Ovim aktivnostima, CMV potvrđuje svoju posvećenost regionalnoj saradnji i političkom obrazovanju. Rad sa dugogodišnjim partnerima kao što je FES, posebno kroz programe namenjene mladima, omogućava CMV-u da nastavi svoju misiju jačanja političke svesti i angažmana u regionu. Svaka nova prilika za saradnju donosi nova iskustva i doprinosi izgradnji progresivnog društva.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *