Obrazovanje

CMV na letnjoj školi SDP Hrvatske

Socijaldemokratska partija Hrvatske, kao i sve ozbiljne stranke koje brinu o razvoju svojih kadrova, i ove je godine organizovala sedmu po redu Letnju školu SDP-a. Radi se o tradicionalnoj Letnjoj školi koja je održana u u odmaralištu Zlatokrila u Velom Lošinju malom mestu na ostrvu Lošinj u Kvarneru od 29.8 do 3.9 2014 godine. CMV je nastavio svoju dobru saradnju sa SDP-om i po prvi put učestvovao na SDP-ovoj Letnjoj školi.

milanovic

Zoran Milanović

Ukupno 90 mladih ljudi iz čitave Hrvatske imalo je priliku da sluša program koji se sprovodio u dva dela: Prvi deo je obuhvatao plenarna predavanja po temama: Hrvatska i EU – očekivanja, realizirano i kako dalje?; Godinu dana pred parlamentarne izbore; Hrvatska i jugoistočna Europa – budućnost
regije; Položaj mladih na tržištu rada.

Drugi deo je obuhvatao radionice po temama: Socijaldemokratske vrijednosti; Ljudska prava i diskriminacija; Politika on-line; Osnove javnog nastupa; Održivi razvoj; Značaj ideja i ideologija u politici;Ekonomske politike rješavanja socijalnih nejednakosti. Miloš Đajić je bio pozvan da sa članovima i članicama Foruma mladih  razgovara o politici u doba Interneta.

10679492_851167878235219_9192795730990136661_o

Centar modernih veština od svojih početaka nastoji da razvija programe političkog obrazovanja i pruža pomoć i podršku mladim ljudima za sticanje novih veština i znanja. Ovoga puta, kroz tri predavanja koje su uključivale i male radionice, učesnici Letnje škole su imali priliku da nauče o važnosti promene filozofije komunikacije, primerima političkih kampanja na internetu, promeni okvira komunikacije i građenju svog ličnog društvenog kapitala. Takođe su rezmenjena iskustva iz prethodnih kampanja, a sve u svrhu priprema predsedničke i parlamentarne izbore u Hrvatskoj. Verujemo da će i ubuduće biti prilike da zajednički doprinosimo budućim uspesima SDP Hrvatske.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *