Obrazovanje

Konferencija “Novi regionalni lideri i liderke”

Kao završetak trogodišnjeg projekta „Novi regionalni lideri i liderke“ koji Centar modernih veština (CMV) sprovodi u saradnji sa Međunarodnim centrom Ulof Palme, organizovali smo konferenciju/sastanak za učesnike i učesnice ovog programa.

 

Sastanak je imao za cilj da pruži priliku učesnicima i učesnicama projekta da rekapituliraju znanja i veštine ovog trogodišnjeg projekta kao i da naprave plan nastavka aktivnosti u skladu sa ciljevima projekta među kojima je najvažniji osnaživanje i priprema budućih kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore 2020. Konferencija/sastanak je održana u hotelu BAH u Beogradu 13. decembra 2018. godine.


U prvom delu konferencije mladi socijaldemokrate su se upoznali sa rezultatima sprovedenog istraživanja i glavnim zaključcima. Takođe im je prezentovan i policy paper čija su osnova bili upravo nalazi istraživanja. Učesnici i učesnice su imali priliku da se upoznaju sa temama koje evropski forum mladih ima na svojoj ovogodišnjoj agendi. Ideja je bila da vidimo koliko su agende mladih angažovanih ljudi u Srbiji i Evropi slične. Na kraju su kroz vođeni proces planiranja odabrali teme kojima će se baviti u sledećoj godini.

Drugi deo konferencije je bio posvećen ‘Unapređenju položaja žena u političkim strankama’. Na početku su prezentovani rezultati istraživanja kao i podaci iz Indexa rodne ravnopravnosti u Srbiji. Nakon toga su prezentovani predlozi i politike za unapređenje položaja žena u političkim strankama.

Na kraju su učesnice konferencije kroz radionicu radile na pripremi plana rada za 2019. godini i izboru tema kojima bi se one kao nove liderke bavile a sve u sklopu priprema za predstojeće lokalne i pokrajinske izbore.

Međunarodni centar Ulof Palme je međunarodna organizacija sa kojom CMV uspešno sarađuje više od 15 godina.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *