Obrazovanje

Liderstvo i timski rad

DSC_2555

Centar modernih veština je 27-29. oktobra učestvovao na trećem modulu Akademije socijalne demokratije. Ovu Akademiju zajednički, već treću godinu za redom, organizuju Friedrich Ebert fondacija u Bosni i Hercegovini  i Forum lijeve inicijative.  Učesnici Akademije su predstavnici i predstavnice podmladaka levih stranaka u Bosni i Hercegovini ali i različitih nevladinih organizacija.

Kruno

U ime CMV seminaru su prisustvovali naš prijatelj i saradnik Krunoslav Vidić iz Zagreba i Miloš Đajić. Pored njih na Akademiji je predavao i Dragan Močević iz Proeduca.

DSC_2530

Teme koje su na seminaru obrađivane su bile: moderno liderstvo, liderstvo u političkim strankama primeri iz prakse, timski rad, komunikacija u timu, upravljanje političkim organizacijama i motivacioni govor.  Cilj seminara je bio prenošenje znanja i veština mladim liderima i liderkama, koji će se u svom radu voditi socijaldemokratskim vrednostima. Takav način rada će ih činiti verodostojnijim u onome što zastupaju i za šta se bore.

DSC_2535

Takođe važna tema je bila komunikacija tj. motivacija članova tima. Poseban izazov za sve je predstavljao dijalog o demokratičnosti rada tima unutar političkih organizacija. Veliki izazov za sve levičare na Balkanu predstavlja upravo upravljanju političkim organizacijama u kojima vlada pluralizam mišljenja. Poznato je da se kako i u Bosni tako i u Srbiji levi front često slabi stvaranjem novih i novih političkih subjekata umesto da se jača korišćenjem demokratskih mehanizama.

DSC_2552

Forum lijeve inicijative je kreirao sveobuhvatni obrazovni program  za mlade levičare i levičarke koji  je podeljen na tri nivoa:

1. Jednodnevni kurs o socijalnoj demokratiji;

2. Politicka škola – dvodnevni seminar o političkom i izbornom sistemu u BiH, političkoj komunikaciji i javnom nastupu;

3. Akademija socijalne demokratije – podeljena na četiri trodnevna modula – Politička ekonomija; Politička komunikacija; Liderstvo i timski rad; Izgradnja dobrog društva;

milos

Ovim seminarom CMV nastavlja saradnju sa Forumom lijeve inicijative sestrinskom organizacijom iz BiH.

 

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *