Obrazovanje

Mladi u akciji

Centar modernih veština (CMV) nastavlja rad sa mladim političarima i političarkama iz Novog Pazara. U okviru projekta „Novi Pazar brine“ naši treneri su tri dana u Vrnjačkoj Banji radili sa mladima iz Sandžaka. Ovaj projekat sprovode koji sprovode Kulturni centar DamaD i OEBS Misija u Srbiji .

Program

Cilj seminara je bio osmišljavanje i kreiranje plana aktivnosti za mlade. Taj plan bi zajednički realizovali predstavnici i predstavnice različitih političkih stranaka. Kroz radionice i predavanja treneri CMV su učesnikice i učesnike usmeravali ka ovom zajedničkom cilju. Teme kojima smo se bavili su bile timski rad, moderno liderstvo, rodna ravnopravnost  i akciono planiranje. Pored naših trenera, za teme iz oblasti bezbednosti bila je angažovana Danijela Spasić.

Aktivnosti seminara su koncipirane u skladu sa tek objavljenim Vodičem za ljudsku sigurnost za mlade lidere u Novom Pazaru. Vodič je kreiran sa idejom da se mladima, sadašnjim i budućim članovima političkih partija, omogući da budu dobro informisani o pitanjima ljudske bezbednosti i nediskriminacije i da aktivno doprinose unapređenju ovih pitanja u zajednici.

Mladi Sandžaka

Radeći godinama sa predstavnicima različitih grupa iz Sandžaka imali smo predstavu o tome koliko je važno iskoristiti ovaj seminar za povezivanje mladih. Na seminaru je bilo 50 učesnika i učesnica i ne pamtimo kada smo radili sa tako velikom grupom mladih ljudi. Njihova energija, aktivizam i ideje su bili za svaku pohvalu.

KC DamaD preuzima na sebe da ono što smo isplanirali sprovede u konkretne akcije koje će se dešavati u sledećih mesec dana. Čulo se mnogo zanimljivih ideja namenjenih mladima. Od humanitarnih aktivnosti do borbe protiv nasilja prema ženama.

Kraj seminar je bio posebno dirljiv jer se 20. novembar obeležava kao Dan Sandžaka i oni su pripremili program o Sandžaku i njegovoj istoriji a dve učesnice su otpevale sevdalinku. Jedan uspešan seminar je za nama koji ćemo dugo pamtiti.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *