Obrazovanje

Novi lideri i liderke

U okviru trogodišnjeg projekta “Novi regionalni lideri i liderke” koji Centar modernih veština (CMV) sprovodi u saradnji sa Međunarodnim centrom Ulof Palme, organizovali smo dva paralelna seminara – seminar za nove liderke i trening za trenere. Ovaj projekat ima cilj da osnaži i pripremi buduće kandidate i kandidatkinje za lokalne izbore 2020. Kroz mnogobrojne aktivnosti, grupe mladih i žena prolaze kroz različite obrazovne programe pripremajući se za učešće na lokalnim izborima.

Trening trenera je bio posvećen osnaživanju novog trenerskog tima u, pre svega, praktičnih trenerskih veština. Zorana Smiljanić i Igor Jojkić, iskusni treneri sa kojima CMV godinama sarađuje, su intenzivno radeći tokom dva dana preneli svoje iskustvo i usmerili učesnike i učesnice na najvažnije aspekte trenerskih veština i načine prenošenja znanja odraslima. Nakon ovog treninga, ova grupa novih trenerica i trenera se priprema za rad na seminarima sa međunarodnim organizacijama i organizacijama u regionu.

Seminar ‘Unapređenje položaja žena u političkim strankama’ je obuhvatio prezentaciju podataka “Žene i muškarci u Srbiji”, kojima smo želeli da uokvirimo informisanost o aktuelnom stanju položaja žena u strankama. Nakon toga je kroz radionice i analizu pravnih dokumenata razgovarano o unapređenju njihove pozicije. Učesnice su imale zadatak da mapiraju probleme unapređenja položaja žena, zatim da utvrde uzroke pomenutih problema i, na kraju, da ponude sopstvena kreativna rešenja. Osim toga, deo seminara je bio posvećen njihovom osnaživanju usavršavanjem veština javnog nastupa i pripreme za svaki vid komunikacije.

Međunarodni centar Ulof Palme je međunarodna organizacija sa kojom CMV uspešno sarađuje više od 15 godina.

 

novi treneri i trenerice

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *