Obrazovanje

Politička akademija FES

Nastavljajući rad sa Fondacijom Friedrich Ebert u Bosni i Hercegovini treneri CMV su održali predavanje i radionicu na drugom modulu 18. Političke akademije. Ovim je nastavljena saradnja, a i učešće na ovom značajnom programu političkog obrazovanja u Bosni i Hercegovini. Nakon rada na prvom modulu kada smo govorili o demokratiji i opasnostima koje su se nad njom nadvile, ovoga puta smo govorili o političkoj komunikaciji.

Drugi modul

Drugi modul POLAK obuhvata teme političke komunikacije, poruke, njihovo razumevanje i razumevanja medijske sfere. Naši treneri su održali predavanje i radionicu na temu osnova komunikacije i kreiranje i razumevanje poruke. Predavanje je održano pute platforme  ZOOM. Na samom početku učesnici su imali priliku da kažu šta im se lepo desilo u periodu između dva modula. Zatim smo kroz radionicu zajednički prošli osnove komunikacije. Govorili smo o svesnim i nesvesnim filterima i percepciji kao elementima svake komunikacije.

U drugom delu smo prezentovali tehnike pravljenja poruka kao i 5 elemenata svake poruke. U tom delu su učesnici mogli da ocene i razgovaraju o političkim porukama koje mladima šalju BiH političarke i političari. Na kraju smo se u radionici zabavili radeći na porukama za buduće polaznice i polaznike POLAK. Po prvi put smo koristili instruktivne filmove koje su pripremile sestrinske fondacije FMS i FEPS.

Vidimo se uskoro

Na ovaj način CMV je nastavio saradnju sa kancelarijom FES-a u BiH. Takođe želeći da nesebično delimo svoje znanje mladim liderima i liderkama pripremili smo jedan zanimljiv program. Verujemo da će pandemija COVID 19 i mere koje budu predlagali krizni štabovi dozvoliti susrete uživo. unapred se radujemo trećem modulu Akademije i radu na simulaciji političke kampanje.

O akademiji

Političku akademiju i ove godine zajednički organizuju Fondacije Friedrich EbertBanja Luka College i Centar za studentsku demokratiju. Ona je namenjena mladima ljudima koji su zainteresovani za oblasti politike, javne uprave, evropskih integracija, civilnog društva, medija… Njen cilj je obrazovanje i osposobljavanje mladih liderki i lidera kroz progresivne ideje zasnovane na vrednostima: slobode, socijalne pravde, solidarnosti, jednakosti i anti-diskriminacije. Program Akademije je dizajniran tako da pruža teorijsko znanje i praktične veštine. Ona ima za cilj da mladima omogući unapređivanje znanja i sticanje novih veština, kako bi se aktivno bavili socijalnim i političkim pitanjima u Bosni i Hercegovini.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *