Obrazovanje

Politička akademija u Banja Luci

Centar modernih vestina (CMV) i u 2019. godini nastavlja saradnju sa Fondacijom Friedrich Ebert kancelarijom u Banja Luci. Prvi modul ovogodišnje trinaeste “Političke akademije” održan je u Banja Luci od 14. do 16. marta u hotelu „Bosna“.  Tema prvog modula je bila “Građansko društvo i politika u modernoj demokratiji”.

I ove godine Političku akademiju zajednički organizuju Fondacije Friedrich Ebert, Nezavisng univerziteta Banja Luka i Centar za studentsku demokratiju.  Politička akademija je projekat koji traje više od deceniju i namenjena je mladima koji su zainteresovani za oblasti prava, javne uprave, evropskih integracija, civilnog društva, medija, političkih nauka… Na ovogodišnju političku akademiju primljeno je 40 polaznika i polaznica iz Banja Luke, Mostara, Novog Travnika, Livna, Zenice i Doboja.

Treneri CMV-a Igor Jojkić i Miloš Đajić održali su predavanje na temu populizma, lažnih vesti i post istine. Nakon predavanja učesnici su kroz instrument world caffe radionice imali priliku da diskutuju na teme unapređenja demokratije u digitalnoj eri, političkim strankama, u doba post istine, na Balčakanu, među mladima…

World caffe je koristan instrument za prikupljanje informacija, stavova i mišljenja na određenu temu. U svom radu CMV često korsti ovaj instrument promovišući učešće kao vrednost za rad i tazvoj.

Ovim CMV, kao regionalni trening centar, nastavlja svoju misiju rada sa dugogodišnjim partnerima na različitim programima političkog obrazovanja.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *