Obrazovanje

Seminari za poslanike i poslanice

Centar modernih veština (CMV) je i u 2019. godini nastavio svoju saradnju sa kancelarijom Medjunarodnog republikanskog instituta  (IRI) u Bosni i Hercegovini. U skladu sa svojom vizijom, CMV nastavlja da učestvuje u regionalnim programima političkog obrazovanja nudeći nove inspirativne sadržaje i radionice.

Ovoga puta smo imali priliku da radimo sa zastupnicama (poslanicama) članicama Kluba parlamentarki iz Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Takođe smo radili i sa prvi put izabranim zastupnicima i zastupnicama u Kantonalnim skupštinama.

 

 

U okviru našeg višedecenijsko zalaganja na osnaživanju političara i političarki Miloš Đajić, predsednik Upravnog odbora CMV, održao predavanja i radionice na dva seminara u Sarajevu 26. i 27. februara. Program seminara obuhvatio je predavanja i radionice na različite teme. Među njima su bile prava i obaveze poslanika/zastupnika u parlamentu, komunikacija sa građankama i građanima, izbor tema za parlamentarni rad, veštine umrežavanja, primeri dobre prakse višepartijskih radnih tela, izrada ličnog plana rada i komunikacije…

Uloga poslanika i poslanica u današnjim parlamentarnim demokratijama je izuzetno važna. Oni su ti koji donose promenu u percepciji rada političarki i političara u jednom društvu. Ovo se naročito odnosi na mlade zastupnike i zastupnice koji tokom svog rada treba da se bore sa različitim predrasudama u svojoj okolini.

 

 

Dobra atmosfera na seminarima i aktivno učešće polaznika i polaznica dali su i kvalitetne predloge. IRI program višestranačke parlamentarne saradnje otvara prostor za zajednički rad na politikama, temama i zagovaračkim kampanjama. Verujemo da će učesnici i učesnice iskoristiti priliku koja im stoji na raspolaganju i umreženi pokrenuti mnogobrojne važne teme za bosanskohercegovačko društvo.

Učesnici i učesnice su iskazali veliko zadovoljstvo ponuđenim sadržajima, iskoristili priliku za upoznavanje i umrežavanje koje će sigurni smo u to rezultirati njihovim boljim i aktivnijim radom na mestima na koja su ih građani birali.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *