Obrazovanje

Akademija za mlade lidere i liderke

Ovogodišnja Akademija za mlade idere i liderke se održava od 12. do 17. juna u Vrnjačkoj Banji, u predivnom ambijentu Solaris Resorta. Prvog dana akademije održana je panel diskusija na temu “Lideri i liderke”. U veoma dobroj diskusija sa mnogo pitanja od kojih su neka ostala i nepostavljena, sa učesnicima i učesnicama razgovarali su Una Zabunov, Marjan Cvetković, Miloš Đajić, Nevena Petrušić i Aleksandra Knežević. Svaki od govornika je izneo viđenje liderstva iz svog iskustva.

 

994149_421152034659745_98086371_n

Blogerka Una Zabunov je govorila o svojim iskustvima i krugovima kontakata koje je sama napravila i načinima na koje ih je koristila. Poručila je da je najvažnije da se veruje u sebe i da se ima cilj.

Marjan Cvetković je govorio o Nišville Jazz festivalu kao aktuelnom problemu na koji je reagovala grupa građanskih aktivista i aktivistkinja. On je poručio učesnicima da nekada na početku morate biti ludi, da biste na kraju bili heroji i da ga brine što viđa sve više aktivistkinja i sve više lidera. Ta nesrazmera prema polu ga po malo plaši.

Miloš Đajić im je prezentovao akciju  Centra modernih veština “Stvarnih 30%” i govorio o četiri važne stvari koje se tiču liderstva, a to su: da se ne sme sedeti i čekati da neko drugi reši problem; da je potrebno uvek naći mentora; da se ukazani politički prostor mora odmah zauzeti jer ko zna kad će se pojaviti nova prilika; da moramo biti hrabri i uporni.

Nevena Petrušić je govorila o tome koliko je teško postati dekanica na Univerzitetima u Srbiji kao i o problemima i napadima  sa kojima se suočavala.

Aleksandra Knežević je govorila o svom iskustvu u radu sa mladima i borbi za prava mladih ljudi. Ispričala je slatku priču o žabi bez noge koja je doskočila do cilja do kog je naumila.

1004737_421152484659700_181771884_n

 

Akademiju za lidere i liderke realizuje Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) uz podršku i pomoć NDI kancelarije u Srbiji.

Kako je panel izgledao na Twitter wallu možete pogledati ovde.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *