ALPI Women – strateško planiranje

U Vrnjačkoj Banji je u periodu 2. -4. septembar 2022. godine održano strateško planiranje ALPI women mreže u Srbiji. Šest mladih žena iz pet različitih političkih stranaka su tokom 2022. godine pokrenule ALPI Women program. One su se se okupile da kreiraju plan za sledeći period.

Evaluacija

Prvoga dana političarke su se bavile evaluacijom i ocenjivanjem dosadašnjeg rada. Aktivnosti i kampanje koje su započele tokom predizborne kampanje za izbore održane 3. aprila kao što su #zenamozesve bile su ocenjivane kroz nekoliko pitanja. Takođe i kasnije širenje ideje o povezivanju mladih političarki na čitav region Zapadnog Balkana, pokretanje kampanja “poruka nedelje”, umrežavanje i druge akcije su bile pretresene na različite načine.

Misija i vizija

Drugoga dana učesnice su se vredno bavile izradom vizije i misije svoje ženske grupe. Proces odlučivanja i dogovora oko osnova koje karakterišu svaku grupu im je pomogao da se još jednom prisete zašto su se okupile i šta je to što ih spaja. Nakon ovoga radilo se na vrednostima koje ih spajaju kao i na zainteresovanim stranama kojima se ili će se obraćati. Na kraju ovog veoma intezivnog dana radilo se na određivanju strateških smernica, ciljeva i zadataka. Predanost u svakom segmentu tokom kreiranja plana je i rezultirao i kvalitetnijim planiranjem budućeg rada.

Poslednjeg dana smo se bavili komunikacijom i novim kampanjama o kojima će se već čuti. ALPI women imaju naloge na društvenim mrežama instagram i Twitter pa ih zapratite.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ALPI Women (@alpi.women)

ALPI program

Institut za napredno liderstvo (ALPI) je program saradnje mladih  iz različitih političkih stranaka i organizacija. Ovaj program je pokrenuo Međunarodni republikanski institut (IRI) kancelarija u Bosni i Hercegovini. Program se kasnije proširio na čitav Zapadni Balkan. Ideja programa je povezivanje mladih koji zajedničkim snagama kreiraju političke akcije čime unapređuju politički rad, delovanje i međustranački dijalog. ALPI program ima za cilj da podigne kapacitete mladih liderki i lidera, koji će u budućnosti preuzimati političku odgovornost. Ovim se gradi mrežu mladih političarki i političara koji će zajedno raditi na rešavanju problema u državama Zapadnog Balkana.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ALPI Women (@alpi.women)

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *