Saopštenja

Čestitamo Međunarodni dan volontera

Međunarodni dan volontera, 5. decembar se od 1985. godine obeležava u svetu kao podsećanje na dan kada je 1970. godine kreiran Program UN za volontere.

Od tada se svake godine obeležava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj obeležavanja toga dana je da se sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učine vidljivim na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.

Centar modernih veština je aktivistička organizacija koja je otvorena za uključivanje svih onih koji bi posvetili svoje slobodno vreme, znanje i veštine aktivnostima od opšteg interesa.

Za volontiranje je potreban entuzijazam, energija i dobra volja. Zato pozivamo mlade ljude da se prijave i priključe našem malom timu gde će steći nova iskustva ali se i dobro zabaviti.

preuzeto sa rrroca.org

preuzeto sa rrroca.org

Volontiranje je dobrovoljna aktivnost i podrazumeva, pre svega, slobodu izbora, a sloboda je za nas temeljna vrednost jednog demokratskog društva i osnovna težnja ljudske civilizacije. U svetu je volontiranje definisano na različite načine, ali se može slobodno reći kako je u svojoj najširoj definiciji volonterski rad neprofitno, neplaćeno, nekarijerističko, slobodno izabrano delovanje, koje se javlja u različitim oblicima. Nama je volontiranje veoma važno, posebno zbog velikog potencijala izgradnje saosjećanja i solidarnosti s drugima i drugačijima.

Kod nas uvek ima nekog posla i svaka pomoć nam je dobro došla pa OVDE možete ispuniti prijavu.

Treba dodati da je u Srbiji je od decembra 2010. godine na snazi Zakon o volontiranju, koji promoviše volontiranje kao aktivnost od interesa za Srbiju i reguliše položaj volontera što je jako važno.

Cenimo rad svih volontera i čestimo im međunarodni rođendan!

 

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *