Saopštenja

Izazovi političkog obrazovanja – “Politika je posao, a ne dokolica!”

Fondacija Friedrich Ebert i Centar modernih veština organizuju u Beogradu u hotelu ZIRA od 7.- 9. juna 2011. godine međunarodnu konferenciju koja će se baviti ulogom i značajem političkog obrazovanja u Srbiji i regionu. Konferencija “POLITIČKO OBRAZOVANJE U TRANZICIJI – izazovi i perspektive” organizujemo u sklopu obeležavanja 15 godina rada  Fondacija Friedrich Ebert u Srbiji.

Konferenciju će 7. juna u 19h otvoriti Boris Tadić, predsednik Republike Srbije,  Michael Ehrke i Stefan Dehnert iz Fondacije Fridrih Ebert u Srbiji. Radni deo konferencije će se održati 8. i 9. juna.

Nezadovoljstvo političkom elitom susrećemo na svakom koraku. Masovna upotreba Interneta kao najdemokratičnijeg medija nameće nove standarde ponašanja svih pa i političara. U politiku ljudi dolaze iz različitih struka, sa različitim motivima i životnim iskustvom. Zato je političarima neophodno obrazovanje o političkom uređenju, ideologiji i vrednostima društva, standardima EU, kao i različitim veštinama, pre svega komunikacije. Bez tih znanja i veština oni se ne mogu uspešno nositi sa svim izazovima koji su pred njima. Ova konferencija će kroz pet tematskih panela pokušati da da neke od odgovora.

Ciljevi ove konferencije su identifikovanje problema i pozitivnih iskustava, jačanja svesti kod društvenih i političkih institucija o neophodnosti političkog obrazovanja, institicionalizovanje istog, prezentacija Evropskih iskustava, uvid u regionalne aktivnosti na osnovu iskustava iz partnera iz Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i BiH, kao  i umrežavanje organizacija.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *