Saopštenja

#kakvenogeimam

Centar modernih veština traži reakciju nadležnih institucija zbog očigledne diskriminacije žena u članku lista “Kurir” pod naslovom “Pogodite koje srpske političarke su vlasnice ovih nogu i izaberite najbolje” objavljenog 20. februara. Ovakvi tekstovi nisu u skladu sa našim zakonodavstvom (Zakon o ravnopravnosti polova, Zakon o javnom informisanju i medijima) i omalovažavaju sve žene u Srbiji, posebno žene koje se bave javnim poslom.

noge politicarki

Tražimo od institucija da sankcionišu ovakve tekstove, a pozivamo sve muškarce koji se bave politikom da upute podršku svojim koleginicama kroz kampanju #kakvenogeimam. Očekujemo od svih muškaraca koji se bave javnim poslom da nam pošalju ili okače na društvene mreže fotografiju svojih nogu sa naznakom #kakvenogeimam.

Ovom akcijom želimo da zaustavimo ovakve diskriminatorske tekstove koji vređaju žene, političarke i sve njihove pristalice i glasače. Žene u politici nisu svoje pozicije stekle na izboru za miss pa da im se ocenjuje izgled, već predanim radom, obrazovanjem i angažovanošću.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  • Dragan Dimitrov

    To je zalosno. Toliko ima zena koje su dobri inzenjeri, arhitekte, pravnici, politicari…, a nekog to sve ne zanima vec samo gleda kakve ima noge, i sl… Takodje je problem, ako se na konkursima za zaposlenje medju kandidatkinjama gleda koja je koliko devojka lepa, a ne prosek sa studija, raniji poslovni razultati…