Obrazovanje

Konkurs za 15. generaciju Škole

Centar modernih veština raspisuje konkurs za petnaestu generaciju polaznika Škole “Politička komunikacija i socijaldemokratija”. Škola je namenjena mladim aktivistima i aktivistkinjama podmladaka levo orijentisanih političkih stranaka, studentskih i nevladinih organizacija, novinarima i novinarkama, kao i svima ostalima koji žele da se angažuju na demokratskom razvoju našeg društva. Popunjen prijavni formular treba poslati na mail konkurs@cmv.org.rs, najkasnije do srede,  4. septembra u 20h. Svi koji uđu u uži izbor biće pozvani na testiranje.

Đaci koji su prethodno pohađali našu školu ne treba da dolaze na testiranje već samo da popune osnovne podatke u prijavi (ime, broj telefona, mail), da navedu modul/e koji su već pohađali i u kojoj školskoj godini/semestru, kao i da naznače šta ih sada interesuje.

Škola „Politička komunikacija i socijaldemokratija“ je dvosemestralni godišnji kurs koji se sastoji od više izbornih jednosemestralnih modula. U prvom semestru ove godine možete slušati jedan od tri ponuđena modula: Javni nastup, Politička komunikacija i Savremena socijaldemokratija. Svaki modul se sastoji od 12 predavanja u toku semestra, što znači da se predavanja održavaju jednom nedeljno radnim danima i to, po pravilu, od 18 ili 19 časova.

Prvi (zimski) semestar traje od sredine septembra do sredine decembra, a drugi (letnji) od početka marta do kraja maja (okvirno). Nakon što u prvom semestru odslušate modul koji vas interesuje i na koji ste primljeni, u drugom možete izabrati neki od preostalih. Tokom semestra organizuju se i tri javna časa plenarno za sve polaznike.

 

Obaveze koje polaznik/polaznica treba da ispuni kako bi stekao/stekla pravo na sertifikat su sledeće:

– minimum 9 od 12 dolazaka na redovne časove  po modulu

– prisustvo na 2 od 3 javna časa

– aktivističko angažovanje u Centru modernih veština (na događaju, konferenciji, u kancelariji…)

Škola se organizuje u Beogradu u prostorijama Centra modernih veština, a troškovi prevoza i smeštaja nisu pokriveni. Za sve primljene polaznike Škola je besplatna i održava se pod pokroviteljstvom Fondacije Fridrih Ebert.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

 • Miroslav

  Moze li preko SKYP-e?

  • admin

   Miroslave, za sada nije predviđeno da se Škola prati putem weba.
   Izuzev nedostatka tehničkih mogućnosti, ni sam koncept Škole, koji između ostalog promoviše i međusobno upoznavanje i povezivanje učesnika, ne predviđa on line praćenje predavanja.
   Srdačan pozdrav.

 • Anica

  Postovani,

  U vezi cega su pitanja na testu?
  Hvala unapred.

  Veliki pozdrav!

 • Bojana

  Slusala sam ove godine modul politicke komunikacije i volela bih da nastavim sa predavanjima ali nisam bila u Beogradu pa sam zakasnila na konkurs. Da li postoji mogucnost naknadne prijave? Pozdrav.

 • Milica

  Da li mi neko moze dati informaciju kolika je cena pohadjanja ove skole? Posto na sajtu nisam mogla da nadjem .

 • Slađana

  Prošle školske godine pohađala sam modul Javni nastup, sada bih nastavila neki drugi modul ali sam bila na putu i zakasnila za rok prijave. Da li postoji mogućnost naknadne prijave?