Spisak kandidata za drugi krug

Ove godine je na konkurs za Školu “Politička komunikacija i socijaldemokratija” stiglo blizu 200 prijava. Veoma nam je drago zbog tolikog interesovanja, a pogotovu što je kvalitet pristiglih prijava iznad svih očekivanja. Konkurencija je ove godine bila žestoka pa smo morali da podignemo kriterijume. Prednost smo dali društvenom i političkom aktivizmu. Za sve koji su prošli prvi krug selekcije, biće organizovan test iz opšte političke informisanosti . Rezultati ovog testa, će uz ranije poslat prijavni list, biti merodavni za konačnu listu primljenih đaka u ovoj školskoj godini. Stari đaci se ne nalaze na ovom spisku, niti polažu ponovo testove. Testiranje će biti organizovano u petak, 9.9. ili ponedeljak 12.9. (tačno vreme ćete dobiti na mail). Ako ne budete primljeni ove godine, pozivamo vas da ponovo konkurišete sledeće godine. Hvala na interesovanju i srećno

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  • Jovana

    Nadam se da mi nećete zameriti, ali ja mislim da je bilo bolje da ste organizovali testiranje za sve kandidate koji su se prijavili, pa da nakon toga odlučite ko ulazi u uži krug. Mislim da bi tako bilo poštenije, a ovako ste neke ljude “otpisali” sa spiska jer ne studiraju neki “društveni” fakultet.

  • admin

    Naravno da ne zameramo. Niko nije “otpisan” zbog fakulteta koji studira ili ne studira. Nisu prošli dalje oni koji nisu članovi nijedne organizacije (političke, studentske, nevladine…), nisu napisali motivaciono pismo ili se iz motivacionog pisma ne vidi zašto bi želeli da idu u školu osim ličnog usavršavanja i kako bi stečeno znanje primenili. Nažalost, kapaciteti su nam ograničeni, i za školu, i za testiranje, pa ne možemo primiti više ljudi.

  • ALEKS

    Da li će svi polagati test zajedno ili je jedna grupa u petak a druga u ponedeljak? Jer ako može da se bira – meni više odgovara ponedeljak. Hvala!

  • Alisa

    Da li postoji mogućnost organizovanja nekog naknadnog termina za testiranje? 19. septembra, recimo. Pitam jer ne verujem da ću biti u mogućnosti da dođem do Beograda ranije, a veoma sam zainteresovana za Školu.

  • admin

    Što se tiče testiranja… Mi ćemo napraviti raspored za dve grupe u petak i dve u ponedeljak. Ako vam termin ne odgovara, javite se pa cemo videti da li možemo da vas prebacimo. Ali budite brzi, jer nemamo mnogo mesta. Nažalost, sa testiranjem ćemo morati da završimo pre 19. 09. jer tada moramo već krenuti sa školom

  • Ratko

    Do kada cete samo poslati mejlove sa satnicom testiranja?

  • admin

    @Ratko Za petak su već poslati, a za ponedeljak pripremamo. Verujem da će i oni biti danas poslati

  • Milena

    Imam pitanje:). Meni je zakazan test za ponedeljak, ali ja necu biti u mogucnosti da dodjem tada. Da li ima ikakve sanse da polazem sutra, tj. u petak?

  • Galja

    Izvinite moje ime je Galja Radojkovic i moje ime je na spisku ljudi koji su prosli u 2.krug, ali mi nije stiglo vreme testiranja,a mojim drugarima jeste, pa me zanima da li je to neka greska ili je nesto drugo u pitanju? Hvala unapred.

  • Nikola

    Lepo je od vas što diskriminišete ljude sa privatnih fakulteta i očigledno je da CV za ovu školu nije bitan, već koliko ćete moći da eksploatišete ljude. Srdačan pozdrav!

  • Marija

    Poštovani, zamolila bih Vas za jedan odgovor. Zašto, na primer, jedan matematičar ne bi profitirao od modernih veština komunikacije koje bi primenio u svom naučno-istraživačkom timu? Ili jedan lekar specijalista od veština javnog nastupa? Ovo je pre svega Centar Modernih Veština, ne centar politički angažovanih mladih, a to se iz vaše politike prijema ne vidi.

  • Filip

    Mene je takodje, kao i Alisu, poruka o datumu testiranja zatekla u poziciji da teško da ću moći da dodjem do ponedeljka, do 15og bih već mogao, nadam se da će se naći neko rešenje jer mi je takodje velika želja da pohadjam Školu. Hvala.

  • admin

    @Milena Mozes da dodjes danas, u 13h i u 15h ako ti nije sada kasno. Žao mi što smo tek sada videli pitanje.
    @Galja Poslat ti je mail i sms (nama se ništa nije vratilo), testiranje ti je danas u 15h
    @Nikola Nije tačno da diskriminišemo po osnovu fakulteta, tu stavku nismo ni gledali. U pravu si da nam CV nije mnogo važan, važan nam je aktivizam. To je stajalo u konkursu. I ne mislimo da eksploatišemo ljude, već želimo da znanje iz naše škole koriste za unapređenje društva, a ne samo za lično napredovanje u karijeri. Ako imaš još nekih pitanja, javi se pa ćemo prodiskutovati. Ponavljam, ne znači da su odbijeni bili loši kandidati, već samo da je bilo boljih.

  • admin

    @Marija Sličan odgovor kao za Nikolu. Fakultet nije ni slučajno bio presudan. Verujemo da bi svima koji su se prijavili mogla koristiti znanja, ali mi smo u konkursu naveli da prednost imaju društveno i politički aktivni. Evo i rečenice iz konkursa: “Škola je namenjena aktivistima i aktivistkinjama podmladaka levo orijentisanih političkih stranaka, studentskih i nevladinih organizacija, novinarima i novinarkama, kao i svima ostalima koji žele da se angažuju na demokratskom razvoju našeg društva”. Ovo jeste organizacije kojoj je u fokusu političko obrazovanje, i to je svuda jasno navedeno. Kada nam ostane mesta, naravno, primimo sve zainteresovane, ali ove godine je konkurisalo 200 novih i 30 starih đaka za ukupno 75 mesta.

  • admin

    @Filip Mi moramo da završimo prijem đaka pre 15.9. Javi nam se telefonom da probamo da nađemo neko rešenje

  • Milena

    Hvana na odgovoru:). Nije kasno,stizem na testiranje u 15h.

  • Milos

    @Nikola i @Marija s obzirom na to da je škola besplatna za polaznike/ce, mi imamo obaveze prema donatorima i imamo od njih zadate kriterijume koji su i nama važni.
    Mi smo aktivistička škola ali naravno kao i u nekoliko prethodnih slučajeva za ljude koji žele da se dodatno usavršavaju postoji mogućnost da se organizuje kurs javnog nastupa ili veština komunikacije ali na komercijalnoj osnovi.
    s poštovanjem
    Miloš Đajić, predsednik UO CMV milos.djajic@cmv.org.rs

  • Alisa

    Uspeću nekako da dođem na testiranje u ponedeljak, ako je u popodnevnim časovima. Poslala sam poruku na broj sa kog ste mi poslali obaveštenje o testiranju, ali nije bilo odgovora, pa rekoh da vam i ovako potvrdim, za svaki slučaj.

  • 380

    Ја заиста не разумем зашто се људи који нису позвани у други круг љуте. Колико пута ми са друштвених факултета извисимо за стипендије и праксе на које примају само природњаке, па се не љутимо.

    Свако онај ко бесплатно нешто нуди има право да бира коме ће га и под којим условима понудити.

    Не мислим да је у реду кривити критеријуме само ако их ми не задовољавамо.

    Ја сам данас очајно урадила оно тестирање, јер је било превише питања са именима и вероватно нећу проћи. Али то је до мене, до моје лоше меморије имена, не до теста. Следеће године ћу се припремити за ту врсту теста и шта сад. Како је Гогољ цитирао Белинског у Ревизору “Немојте кривити огледало, јер је лице криво”.

  • Avenger

    Dragi prijatelji,

    Kada ce biti objavljeni rezultati testiranja od ponedeljka?

  • admin

    Za Javni nastup, za nekoliko minuta. Za ostale module u narednih par sati

  • Jovana

    Postovani,
    interesuje me gde mogu da pogledam rezultate testa od petka u 15h.
    Hvala unapred,
    Jovana

  • admin

    @Jovana Ako misliš na tačna rešenja, okačićemo ih na sajt. A ako želiš da saznaš tvoj rezultat, jedino da nas okreneš telefonom, jer ne verujem da ćemo to objavljivati

  • Aleksandar M. Gajic

    Ja nisam dobio nikakvo obavestenje o testiranju. Zanima me zasto, a prosao sam u drugi krug?