Saopštenja

Tražimo sankcije za govor mržnje i pretnje smrću

Centar modernih veština najoštrije osuđuje ponovne napade na “Žene u crnom” i traži hitnu reakciju nadležnih institucija. Od izbora se nastavlja pritisak različitih nacionalističkih i desničarskih organizacija na organizacije civilnog društva koje se bave zaštitom ljudskih prava i suočavanjem sa prošlošću. Nakon spiska 30 najvećih “srbomrzaca” koji je napravila SNP Naši, pretnji smrću članovima Gejstrejt alijanse, javnom pretnjom porptarola Protivterorističke jedinice MUP-a Radomira Počuče “Ženama u crnom” ovog vikenda su protestovali i “Zavetnici” koji su „Žene u crnom“ i druge oragnizacije svrstali u strane agente.

Nakon toga su na mnogim portalima osvanuli javni pozivi na linč.

10153994_472936676166067_1053451831_n

Ovako monstruozni pozivi na linč zahtevaju jasnu osudu države i društva koja ne sme ćutati pred širenjem mržnje, direktnim pozivima na nasilje i pretnjama. Veoma smo zabrinuti i tražimo hitnu reakciju nadležnih državnih institucija povodom sve češćih situacija u kojima se javno, preko društvenih mreža, poziva na linč određenih osoba  i članova i članica nevladinih organizacija

Ravnopravnost i lična bezbednost je Ustavom i zakonima Srbije garantovana svim njenim građankama i građanima, a jedini način da država obezbedi poštovanje tih prava jeste da se jasno suprotstavi svakom ekstremizmu.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *