Započet projekat Zelene inicijative

U prijatnom ambijentu Botaničke bašte „Jevremovac“, danas,  6.septembra, Zelena inicijativa je  najavila početak svojih aktivnosti.

U saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC) i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Zelena inicijativa će, u narednih 16 meseci realizovati brojne zajedničke aktivnosti koje će biti usmerene ka podsticanju primarne selekcije otpada na lokalnom i nacionalnom nivou, kao i povećanom učešću svih relevantnih aktera u oblasti prikupljanja reciklažnog materijala.

Na Konferenciji za medije,  govorili su:   Suzan Fric, direktorka Misjije USAID-a u Srbiji, Oliver Dulić, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja,  Albert Cevallos, šef misije ISC-a i Vladimir Radojičić u ime Sekreatrijata Zelene inicijative.

Tom prilikom  potpisan je i Memorandum o realizaciji zajedničkih aktivnosti između članica Zelene inicijative, kojim su definisani osnovni principi zajedničke aktivnosti tokom realizacije projekta.

Zelena inicijativa snažno veruje da se zajedničkim delovanjem organizacija građanskog društva, i njihovom saradnjom sa nadležnim institucijama i drugim akterima u društvu, otvaraju perespektive da društvo u Srbiji postane moderno društvo koje će se neprekidno menjati i unapređivati oblast životne sredine.

 

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *