Obrazovanje

Obuka za socijaldemokratkinje

Treneri Centra modernih veština učestvovali su u radu treće regionalne socijaldemokratske (SD) akademije ženskog liderstva. Regionalnu SD akademiju ženskog liderstva oirganizuju regionalna i beogradska kancelarija Friedrich Ebert fondacije i Akademija ženskog liderstva. Ova regionalna akademija okuplja aktivne žene iz svih zemalja Zapadnog Balkana i predstavlja jedinstven obrazovni program političkog obrazovanja za liderke.

SARS-Cov 2 je dosta uticao na održavanje Akademija tokom prethodne dve godine mada su organizatori uspeli da je svaki put održe uživo. Prvi deo ovogodišnje Akademije je takođ održan uživo u Beogradu u septembru. Dvadeset osam učesnica je tada imalo priliku da razgovara na različite teme iz oblasti rodne ravnopravnosti. Takođe su imale mogućnost da usavršavaju svoje veštine online komunikacije i pisanja praktičnih politika. Ovaj susret je organizovan u prostoru Miljenko Dereta prateći sve epidemiološke mere.

Drugi deo Akademije je održan u Sarajevu čime je Akademija po prvi put dobila istinski regionalni karakter i po mestu održavanja. Program je bio usmeren više ka sticanju veština kao što su pisanje govora u politici, javni nastup kao i savladavanju alata za veću vidljivost žena u kampanji. Takođe su polaznice prezentovale svoje predloge javnih politika koje su uradile kao domaći zadatak. Vrlo interesantne teme koje su izabrale, pokazale da polaznice razumeju njihov zadatak da kao angažovane žene na javnim poslovima rade na politikama rodne ravnopravnosti.

Uz uspostavljenu dobru koheziju grupe, očekujemo da saradnja kako između polaznica tako i njihovih političkih stranaka i pokreta bude unapređena. Čestitke organizatorima na odlično obavljenom poslu. Miloš i Igor ostaju dostupni polaznicama za sva njihova pitanja, dileme i buduće aktivnosti.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *