Rodna ravnopravnost i životna sredina

Centar modernih veština je u okviru EKO-SISTEM programa organizovao seminar u Rumi 10. i 11. decembra za predstavnike i predstavnice lokalnih samouprava. Seminar “Rodna ravnopravnost i životna sredina” okupio je 17 predstavnica i prdestavnika lokalnih samourava. Predavačice na seminaru su bile Svetlana Stefanović i Mirjana Jovanović. Ovim seminarom smo želeli promovišemo Zakon o rodnoj ravnopravnosti i nova rešenja u njemu a tiču se oblasti životne sredine. Više o samom seminaru možete pronaći na LINKU

 

Svetlana Stefanović u razgovoru sa učeesnicama

Mirjana Jovanović o životnoj sredini

 

EKO – SISTEM program

EKO-SISTEM program podržava reforme u zaštiti životne sredine u Republici Srbiji aktivnijim uključivanjem organizacija civilnog društva (OCD) i drugih aktera u društvu u sprovođenju pravnih tekovina Evropske unije (EU). Nastao je u želji Mladih istraživača Srbije (MIS) da pomognu organizacijama i udruženjima u pripremama za ozbiljnije poduhvate i nove inicijative u oblasti zaštite životne sredine. Kroz razvoj organizacionih i finansijskih kapaciteta, ali i podsticanjem saradnje unutar sektora zaštite životne sredine, njihova želja je da organizacijama civilnog društva daju dodatnu pokretačku energiju potrebnu za sprovođenje reformi u ovoj oblasti.

EKO-SISTEM program osnaživanja predstavlja glavnu komponentu projekta EKO-SISTEM: “Podrška reformama u zaštiti životne sredine” koji sprovode MIS uz podršku Švedske. Projekat je počeo u januaru 2020. godine i traje tri godine. Zelena stolica, kojom između ostalog koordinira Centar modernih veština, je jedna od dvanaest mreža korisnica ovog programa.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *