Osnaživanje Kluba parlamentarki – seminar za poslanice

U organizaciji Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) u Sarajevu održan je seminar “Strateško i akciono planiranje za poslanice (zastupnice) u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine”. Ovaj seminar predstavlja nastavak zalaganja i podrške novom sazivu “Kluba parlamentarki”. Petnaest poslanica iz pet političkih stranaka je aktivno učestvovalo u radu.

Amila Karačić zamenica direktora IRI kancelarije u BiH tom prilikom je izjavila:

“IRI je posvećen unapređenju međupartijske saradnje koja predstavlja važan činilac u borbi za bolju Bosnu i Hercegovinu”

Sam seminar je obuhvatio podsećanja na elemente strateškog planiranja. Poslanice su kroz SWOT analizu utvrdile početnu poziciju kluba i sagledale sve elemente koji su im neophodni za određivanje strateških smernica. U okviru planiranja zastupnice su odredile i potencijalne teme kojima bi se bavile kao i SMART ciljeve.

IRI program višestranačke parlamentarne saradnje otvara prostor za zajednički rad na politikama, temama i zagovaračkim kampanjama. Verujemo da će učesnice iskoristiti priliku koja im stoji na raspolaganju i umreženi pokrenuti mnogobrojne važne teme za bosanskohercegovačko društvo.

U skladu sa svojom vizijom, CMV nastavlja da učestvuje u regionalnim programima političkog obrazovanja nudeći nove inspirativne sadržaje i radionice.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *