Obrazovanje

U povezivanju je snaga

Nastavljajući saradnju sa našim dugogodišnjim partnerima iz Holandije, fondacijom Max van der Stoel, Centar modernih veština je organizovao seminar za žene iz stranaka leve provinijencije i njihovih saveznica. Seminar je održan u Novom Sadu od 26. do 28. oktobra. Predavačice na seminaru su bile Sonja Lokar, dugogodišnja aktivistkinja za veće učešće žena u politici, i Jamila Aanzi bivša Holandska UN predstavnica i nezavisna konsultantkinja.  Fondacija Max van der Stoel je politička fondacija holandske radničke partije.

Program seminara je obuhvatio definisanje prioritetnih problema žena danas, SWOT analizu, definisanje ciljeva budućeg rada kao i izradu akcionih planova. Seminar je imao cilj da poveže učesnice i osnaži ih na polju definisanja prioriteta i izrade akcionih planova. Posle napornog ali uspešnog rada, učesnice su poslednjeg dana prezentovale svoje akcione i komunikacione planove.

Mi u CMV često organizujemo ovakvu vrstu seminara sa učesnicima i učesnicama iz različitih stranaka. Takvi seminari  pokazuju dobre rezultate, pre svega u upoznavanju i povezivanju učesnica i učesnika, ali i izgradnji argumenata za istinski demokratski dijalog. Ženama u politici je potreban prostor za dogovaranje, da bi kasnije mogle složnije i efikasnije da deluju.

Evaluacija seminara je pokazala zadovoljstvo učesnica radom trenerica i pohvalama za organizaciju. Verujemo da će biti prilike da se i u budućnosti družimo i zajedno učimo i radimo sa ovom izuzetnom grupom žena.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *