Ženska prava

Rodna ravnopravnost u kompanijama

I ove godine, predstavnici Centra modernih veština učestvovali su na regionalnoj Proactive konferenciji. PROACTIVE 2024, regionalna konferencija o odnosima s javnošću, biznisu i komunikacijama, održana je po 13. put 23. i 24. maja u hotelu Rajska dolina na Jahorini. Ova poznata regionalna konferencija imala je za cilj osnaživanje pojedinaca/ki i redefinisanje njihovih uloga u komunikacionim procesima.

Učešće Centra modernih veština

Naš Miloš Đajić je u okviru dinamičnog formata PROACTIVE World Caffea facilitirao inspirativan i važan razgovor na temu rodne ravnopravnosti u kompanijama i organizacijama. Njegov zadatak bio je da sa učesnicima i učesnicama razgovara o radnim pravima žena, društveno odgovornom poslovanju u funkciji promocije rodne ravnopravnosti i razvijanju mehanizama za sprečavanje nasilja, ucenjivanja i seksualnog uznemiravanja žena na radnom mestu.

Kampanja Ministarstva za ljudska i manjinska prava

Povod za izbor ove teme bila je kampanja Ministarstva za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije „Unapredi rodnu ravnopravnost“. Predstavnici Ministarstva su tokom prethodne godine uvideli da mnoge kompanije ne poštuju Zakon o rodnoj ravnopravnosti i ne sprovode propisane mere. Miloš je istakao važnost korišćenja zakonskih mogućnosti za kažnjavanje kompanija koje krše zakon, te da bi se prikupljeni novac od kazni mogao usmeriti na podizanje svesti među mladima u srednjim školama.

Uspeh konferencije

PROACTIVE 2024 konferencija bila je izuzetno uspešna, a učesnici su sa sobom poneli obilje novih ideja i inspiracije. Mnogi su istakli da je svaki trenutak proveden na konferenciji bio odlična prilika za profesionalni i lični rast. Pored stvaranja novih poslovnih kontakata, rodila su se nova partnerstva i prijateljstva, obogaćujući profesionalne i lične veze među prisutnima.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *