Obrazovanje

Nova znanja u CMV-u – Behavioural science

Nastavljajući i razvijajući saradnju sa UN Women imali smo priliku da se dodatno usavršavamo i osnažujemo. Naš Miloš Đajić je bio izabran da učestvuje na kursu „Primena nauke o ponašanju za smanjenje nasilja nad ženama na Zapadnom Balkanu i u Turskoj“. Njega su zajednički organizovali UN women u partnerstvu sa Univerzitetom Columbia Ovaj kurs predstavlja nastavak usavršavanja i traganja za taktikama i alatima koji će dovesti do premene ponašanja pre svega muškaraca. Sada već davne 2018. godine smo na istom projektu radili sa Huseinom Everold na razvoju COMBI metodologiji i promeni ponašanja komunikacijom.

Sam kurs je bio podeljen u 6 celina i održan je online. Verujemo da smo profitirali od pandemije COVID 19. Da nije bilo nje teško da bi mogli da učestvujemo na kursu na ovakav način. Ukazala se prilika priliku da nas profesor Kai Ruggeri sa Columbia univerziteta koji se bavi naukom o ponašanju podučava i usmerava na dostignuća koja oni primenjuju. Ova nauka se mnogo koristi u ekonomiji ali i u drugim oblastima u kojima se želi promena ponašanja ljudi. Jako je važna za komunikaciju jer nam pomaže da putem različitih poruka i modela utičemo i menjamo ponašanje ciljne javnosti.

Radujemo se novim prilikama da naučeno primenimo i u praksi. Trudićemo da stečeno znanje još više nadogradimo jer verujemo da se ponašanja mogu menjati.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *