Sastanci sa mladima od akcije

Nakon prikupljenih prijava i odabira učesnika projekta“Mladi protiv nasilja prema devojkama” došlo je vreme za održavanje prvog sastanka sa odabranim učesnicima projekta. Sastanci su održani u Paraćinu, Starom Gradu (Beograd), Šapcu i Kikindi. Lepo je bilo videti spremnost škola da se uključe ustupajući prostorije za održavanje sastanaka. Otkrili smo i divan prostor prelepe Šabačke biblioteke i čuvenu magnoliju. Na sastancima je prijavljenim dečacima predstavljena ideja projekta i aktivnosti koje nas sve zajedno očekuju.

Veoma je lepo bilo videti mnogobrojne mlade ljude koji su svesni nasilja koje se oko njih dešava i spremni su da se sa njim uhvate u koštac. Nije bilo mnogo pitanja ali se videla želja mladih da se sa projektnim aktivnostima što pre krene. Kao što smo i u konkursu najavili ovaj pilot projekat je važan segment borbe protiv nasilja prema devojkama. Njegov rezultat treba da bude promena ponašanja mladića prema devojkama.

Sastanak u Trgovačkoj školi

Istraživanje

Ovaj prvi sastanak smo iskoristili i za početno istraživanje. Dečaci su popunili upitnik od 18 pitanja kojim će tim Secons grupe utvrditi početnu poziciju u odnosu na temu projekta. Istraživanjem ćemo dobiti podatke o njihovom odnosu prema nasilju i spremnosti na aktivizam. Rezultati istraživanja će nam pomoći da bolje prilagodimo sadržaje seminara i webinara. Takođe istraživanje će pomoći školama i lokalnim samoupravama, da uvide stavove đaka o nasilju prema ženama, vršnjačkom nasilju i drugim temama muško-ženskih odnosa u adolescentskom dobu

Popunjavanje upitnika za istraživanje

Promocija

Informisali smo i pozvali učesnike da zaprate Instagram nalog Mladi od akcije. Takođe predstavili smo im i zvanični hashtag projekta #mladiodakcije i #ChangingmindstoEVAW Intersantan je bodatak da gotovo 98% prijavlljeni koristi Instagram. Na drugom mestu je Facebook a na trećem snapchat.

Prelepa Šabačka biblioteka

Podrška

Projekat „Mladi protiv nasilja prema ženama“ se sprovodi u okviru regionalnog programa Agencije UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women„Zaustavljanje nasilja prema ženama: primena normi, promena svesti“, koji finansijski podržava Evropska unija.

Najbrojniji Šabački tim mladih od akcije

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *