Obrazovanje

Akademija za javne politike – Makedonija

Negujući regionalnu saradnju sa partnerima sa kojima decenijama sarađujemo predavači Centra modernih veština su bili pozvani na ovogodišnju „Akademiju za javne politike”. Ovu akademiju zajednički organizuju Fridrih Ebert fondacija, kancelarija u Skoplju i Udruženje za inkluzivni i održivi razvoj SIGA.

Naš Miloš je imao priliku da sa mladim liderkama i liderima radi na njihovom osnaživanju iz oblasti komunikacionih veština. Na ovom poslednjem, četvrtom modulu, Akademije za javne politike „Od ideje do realizacije“ koja je održana na Mavrovu od 10.-12. novmebra. On je na Akademiji govorio na teme značaja odnosa s javnošću, razlike u korišćenju PR alata, na koji način organizovati događaj koji postaju vest, kako mobilizovati zajednicu ali i zašto je profesionalno novinarstvo značajno za razvoj demokratije.

Tokom rada sa učesnicima on je naglasio da mladi ljudi koji imaju liderske ambicije u ovom modernom vremenu uvek treba da budu spremni da adekvatno odgovore u svakoj krizi.  Za njega je bilo zadovoljstvo da bude jedan od trenera prve Akademije za javne politike FES-a i SIGA-e.

Nazim Rašidi

Učesnice i učesnici ove Akademije su zaista pokazali veliku posvećenost i entuzijazam kao mladi liderke i lideri. Njihov dosadašnji rad je zaista visokog kvaliteta i prepoznat u njihovim zajednicama. Sa njima je Miloš radio na različitim problemima sa kojima se susrećemo u komunikaciji.

„Nadam se nakon završetka ovog programa da će oni svoje ideje pretočiti u kreiranje javnih politika i unapređenje zajednice u kojoj žive“ istako je Miloš.

Nazim Rašidi

Pored Miloša na Akademiji su učestvovali i novinar Nazim Rašidi i PR stučnjak Kosta Petrov. Nazim je govorio o značaju intervjua kao PR alata kroz teoriju ali i praksu. Učesnice i učesnice su imale priliku da sa njim učestvuju u kratkom intervjuu koji se snimao. PR stručnjak i osnivač P World Kosta Petrov rekao je da za kreiranje uspešnih javnih politika komunikacija najvažnija!

Kosta Petrov

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *