Obrazovanje

Team building

Centar modernih veština je imao priliku da radi sa mladim članicama i članovima Evropske demokratske mreže mladih (EDYN). EDYN je mreža koja ukuplja mlade iz 22 zemlje Istočne i Srednje Evrope i Zapadnog Balkana. asistenciju u razvoju mreže daju Međunarodni republikanski institut (IRI)Nacionalni demokratski institute (NDI) uz podršku USAID. Srpski ogranak mreže je nakon strateškog planiranja koje je sa njima vodio Igor Jojkić takođe trener CMV-a, radio na izgradnji unutrašnje kohezije tima.

Seminar

Trodnevna radionica je održana na Staroj planini gde su se u petak 2. jula 2021. okupili predstavnici EDYN mreže. U petak je Danica Nenadović, potpredsednica čitave EDYN mreže informisala članice i članove o stremljenjima rukovodstva mreže, inicijativama i aktivnostima drugih zemalja i zajedničkim planovima za sledećih 6 meseci. Otvoren razgovor i dobra atmosfera su rezultirali da se prvi dan susreta dobro iskoristi.

Za subotu je bilo planirano da se prepodne provede u prirodi uz različite vežbe i zadatke. Na žalost vremenski uslovi nisu to dozvolili tako da je dogovoren drugi raspored rada. Prepodne je iskorišćeno da putem Points of you alata zajedno sa učesnicim uradimo predstavljanje mreže kao i lični doprinos svakog od njih. Korišćenjem kartica polaznici su imali priliku da se sa dve karte predstave. Sa prvom su objasnili ko su oni i kako vide sebe u današnjem svetu i političkom kontekstu. Sa drugom kartom su predstavili to čime oni lično doprinose timu EDYN u Srbiji. Nakon toga su od kartica koje su izabrali trebali da naprave prezentaciju svog tima i iskoriste sve što sutokom predstavljanja,  kao svoj doprinos samoj mreži i timu, naveli.

Team building

Kroz različite vežbe i teoriju učesnici su zajedno sa trenerom Milošem Đajićem prošli kroz osnove timskog rada. Razgovarali su o tome da li je timski rad uslov uspešnost ili je samo pomodarstvo? Uvažavajući različite teoretske doprinose na kraju su zaključili da je timski rad uslov uspešnosti neke organizacije ili mreže. Radeći na timskom rešavanju različitih problema imali su priliku da se dotaknu različitih problema sa kojima se kao tim susreću. Team building je važan segment svakog uspešnog tima jer omogućuje bolje povezivanje i stvaranje čvršćih veza unutar članova i članica tima.

Planiranje

Nakon rada na osnaživanju tima prešlo se na facilitaciju izrade plana aktivnosti za tekuću godinu. Zanimljive ideje i događaji su razmatrani tokom rada. Ideja je da se EDYN pozicionira kao mreža aktivnih mladih ljudi zainteresovanih za politiku. Prezentovani su podaci do kojih su članice i članovi došli u vezi sa poverenjem mladih u političke stranke.

Jedan uspešan vikend je za nama uz pregršt novih poznanstava i dobre energije.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *