Obrazovanje

World Cafe na Političkoj akademiji

Uprkos pandemiji Covid-19 Friedrich Ebert fondacija kancelarija u Bosni i Hercegovini i ove je godine organizovala četrnaestu po redu Političku akademiju. Ovoga puta prvi modul Politčke akademije je organizovan online. Treneri Centra  modernih veština bili zaduženi za prva predavanja i radionice.

 

I ove godine Političku akademiju zajednički organizuju Fondacije Friedrich Ebert, Banja Luka College i Centar za studentsku demokratijuPolitička akademija je projekat koji traje više od deceniju i namenjena je mladima koji su zainteresovani za oblasti javne uprave, evropskih integracija, civilnog društva, medija, politike… Njen cilj je obrazovanje i osposobljavanje pojedinki i pojedinaca kroz progresivne ideje zasnovane na vrednostima: slobode, socijalne pravde, solidarnosti, jednakosti i anti-diskriminacije. Program je dizajniran tako da pruža teorijsko znanje i praktične veštine. On ima za cilj da mladima omogući unapređivanje znanja i sticanje novih veština, kako bi se aktivno bavili socijalnim i političkim pitanjima. Na ovogodišnju Političku akademiju primljeno je 20 polaznika i polaznica iz Banja Luke, Mostara, Kreševa, Livna…

 

Ovoga puta za upoznavanje je iskorišćena radionica “facelees” kojom je uvedena neophodna dinamika u predstavljanje na ZOOM platformi. Nakon utvrđivanja pravila rada, instrukcija za upotrebu platforme,  predstavljene su fotografije bez lica koje su učesnici i učesnice pripremili. Sutradan u drugom delu rada prošli smo kroz podsećanje značenja termina populizam, post istina, lažne vesti. Nakon toga su učesnici bili podeljeni u grupe i razgovarali su korišćenjem metode worldcafe na teme u vezi sa demokratijom, ljudskim pravima, lažnim vestima i političkoj komunikaciji i kulturi u doba pandemije Covid-19.

Ovim CMV, uprkos ograničenjima izazvanim pandemijom, nastavlja svoju misiju rada sa dugogodišnjim partnerima na različitim programima političkog obrazovanja.

 

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *