Saopštenja

Mladi protiv nasilja prema devojkama

Centar modernih veština (CMV) otvara prijave za projekat “Mladi protiv nasilja prema ženama”. Projekat je namenjen srednjoškolcima iz Šapca, Paraćina, Kikinde i Beograda (opština Stari Grad) ali i svim drugim srednjoškolcima koji dele vrednosti ravnopravnosti i nenasilja. Zainteresovani srednjoškolci se mogu prijaviti putem popunjavanja prijave na www.cmv.org.rs do 22. septembra 2019. godine.

Cilj projekta je da informiše, motiviše i angažuje srednjoškolce, prvenstveno mladiće koji idu u II i III razred srednje škole, da se bore protiv nasilja prema devojkama.

U projektu će se koristiti COMBI (Communication for behavioral impact) metodologija, kojom ćemo pokušati da utičemo na promenu ponašanja mladića u vezi sa temom ženskih prava, njihovog odnosa prema devojkama, kao i njihovog angažovanja za suzbijanje nasilja prema ženama. Učesnici projekta će uz podršku mentora kreirati svoju lokalnu kampanju na temu borbe protiv nasilja prema ženama.

Projekat će pratiti SeConS grupa za razvojnu inicijativu koja će kroz ankete i fokus grupe uraditi istraživanje. Rezultati istraživanja će pomoći projektnom timu, ali i školama i lokalnim samoupravama, da uvide stavove đaka o nasilju prema ženama, vršnjačkom nasilju i drugim temama muško-ženskih odnosa u adolescentskom dobu. Projekat podržava i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije.

Projekat „Mladi protiv nasilja prema ženama“ se sprovodi u okviru regionalnog programa Agencije UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) „Zaustavljanje nasilja prema ženama: primena normi, promena svesti“, koji finansijski podržava Evropska unija.

Zvanični hashtag projekta #mladiodakcije i #ChangingmindstoEVAW

*******************

Kotakt osoba: Miloš Đajić, 063 578 361 milos.djajic@cmv.org.rs

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *