Saopštenja

Zeleni bilten #1

Centar modernih veština kao vodeći partner nastavlja da sa sprovodi projekat „Stabilna i snažna “Zelena stolica” za veći uticaj na donosioce odluka“ je projekat koji ima za cilj da ojača kapacitete članica mreže Zelena stolica. Takođe želomo da unapredimo saradnju organizacija civilnog društva i donosilaca odluka na lokalnom i nacionalnom nivou, koristimo prilagođene mehanizme za učešće javnosti u donošenju odluka o životnoj sredini i promovišemo rodnu ravnopravnost. Projektnim aktivnostima mreža organizacija mehanizma „Zelena stolica“ će osim praćenja rada Odbora za životnu sredinu Narodne Skupštine uspostaviti mehanizme učešća građana i na lokalnom nivou, modernizovati i učvrstiti rad same mreže.

Zeleni bilten

U okviru EKO-SISTEM programa mreža Zelena stolica je kreirala prvi broj informatora Zeleni bilten kojim će izveštavati o svemu onom na čemu mreža radi i što se dešava u sektoru zaštite životne sredine kao i o EKO-SISTEM programu.

Želja nam je da budemo kratki, sadržajni i zanimljivi. Zeleni bilten kreira tim na čijem je čelu ekipa Centra modernih veština. Bili bi vam zahvalni ukoliko bi se prijavili za bilten i podelili ga  u vašoj okolini. Željno čekamo vaše reakcije i sugestije  na prvi broj.

EKO-SISTEM program

EKO-SISTEM program podržava reforme u zaštiti životne sredine u Republici Srbiji aktivnijim uključivanjem organizacija civilnog društva (OCD) i drugih aktera u društvu u sprovođenju pravnih tekovina Evropske unije (EU). Nastao je u želji Mladih istraživača Srbije (MIS) da pomognu organizacijama i udruženjima u pripremama za ozbiljnije poduhvate i nove inicijative u oblasti zaštite životne sredine. Kroz razvoj organizacionih i finansijskih kapaciteta, ali i podsticanjem saradnje unutar sektora zaštite životne sredine, njihova želja je da organizacijama civilnog društva daju dodatnu pokretačku energiju potrebnu za sprovođenje reformi u ovoj oblasti. EKO-SISTEM program osnaživanja predstavlja glavnu komponentu projekta EKO-SISTEM: Podrška reformama u zaštiti životne sredine koji sprovode MIS uz podršku Švedske. Projekat je počeo u januaru 2020. godine i traje tri godine. Zelena stolica je jedna od dvanaest mreža korisnica ovog programa.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *