Socijaldemokratija

Champion of change

Nastavljajući regionalni rad na temu inkluzije, nejdnakosti i uključivanja manjinskih grupa predstavnici CMV-a su učestvovali na novom treningu trenera posvećenog metodologiji “Champions of change”. Seminar je održan u Skoplju 10-12. novembra 2023. u organizaciji Instituta za socijaldemokratiju “Progres” i uz podršku FMS i britanskih Laburista. Ovo je nastavak dugogodišnjeg programa Socijaldemokratija i LGBTI prava o kom verujemo dosta znate.

Partneri iz Labour party su promenili metodologiju rada na obrazovnim aktivnostima i uveli “Champions of Change” metodologiju. Ovo je bila sjajna prilika da se stari i novi treneri i trenerice upoznaju sa ovom novom metodologijom.

Kočo Andonovcki

Trening

Takođe je od velike koristi bila i razmena iskustava i novih informacija sa predstavnicima LGBT+ organizacija i državnih institucija Severne Makedonije o stanju ljudskih prava LGBT+ populacije i problemima sa kojima se oni susreću u svakodnevnom životu. Na seminaru je govorila i Sanela Škrijelj prepoznata borkinja za ljudska prava i poslanica u Sobranju.

Sanela Škrijelj

Kroz rada trenera Katerine Kasovske i Kočo Andonovski targetirani su ključni problemi i potencijalni načini za njihovo sistemsko rešavanje, ali i utvrđen zajednički interes političkih stranaka i nevladinog sektora za rešavanje ovih društvenih problema.

Na treningu su učestvovali treneri i trenerice, predstavnici socijaldemokratskih stranaka iz Srbije, Severne Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

O programu

CMV u saradnji sa partnerima iz Progres institutaForuma lijeve inicijative i Fonda za progresivne politike nastavlja program Socijaldemokratija i ljudska prava. Ovom onlone diskusijom nastavljamo stalno zalaganje CMV-a za unapređenje položaja LGBTI zajednice i drugih marginalizovanih grupa u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Srbiji. Projekat sprovodimo zajedno sa zajedno sa Fondacijom Max van der Stoel (FMS) iz Holandije. Hvala Laburstičkoj stranci i Vestminster fondaciji za demokratiju iz Velike Britanije na podršci ovom programu.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *