Obrazovanje

Žensko liderstvo

U okviru projekta Dijalog za budućnost koji okuplja 40 mladih liderki predavač CMV-a Miloš Đajić je održao predavanje o ženskom liderstvu. Projekat Dijalog za budućnost je regionalni projekat za koji je u Srbiji zadužen Beogradski fond za političku izuzetnost. Zbog aktuelne situacije sa pandemijom Korona virusa ovo predavanje je održano online.

Žensko liderstvo

Govoreno je o tome da je ženskog liderstvo je važan element za izgradnju demokratskog kohezivnog društva. U vremenu sveopštog populizma, smanjivanja ženskih prava i povećanog nasilja potrebna su nam društva u kojima se veruje donosiocima odluka i institucijama. Pokazalo se da zemlje i organizacije koje vode žene češće drugačije reaguju i uspešnije rešavaju probleme građanki i građana. Aktuelna pandemija SARS-CoV-2 (Covid 19) je pred sve liderke i lidere postavila potpuno nove izazove. Ona je pokrenula promene u svim segmentima naših života. Neka zapažanja govore o tome da su države u kojima su na čelnim pozicijama bile žene mnogo uspešnije uspele da iskontrolišu širenje koronavirusa, zadržavajući istovremeno mir i stabilnost.

O projektu

Projekat Dijalog za budućnost finansira Fond Ujedinjenih nacija za izgradnju mira. Njega zajednički sprovode UN agencije UNDP, UNICEF, UNESCO i nadležne institucije u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Republici Srbiji. Dijalog za budućnost nudi platformu putem koje se ljudi iz svih društvenih sfera susreću, razgovaraju i kreiraju rešenja za bolju budućnost.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *