Obrazovanje

Žensko liderstvo

U okviru projekta Dijalog za budućnost koji okuplja 40 mladih liderki predavač CMV-a Miloš Đajić je održao predavanje o ženskom liderstvu. Projekat Dijalog za budućnost je regionalni projekat za koji je u Srbiji zadužen Beogradski fond za političku izuzetnost. Zbog aktuelne situacije sa pandemijom Korona virusa ovo predavanje je održano online. Praktičnu politiku proizašlu iz ovog projekta možete pogledati OVDE.

Žensko liderstvo

Govoreno je o tome da je ženskog liderstvo je važan element za izgradnju demokratskog kohezivnog društva. U vremenu sveopštog populizma, smanjivanja ženskih prava i povećanog nasilja potrebna su nam društva u kojima se veruje donosiocima odluka i institucijama. Pokazalo se da zemlje i organizacije koje vode žene češće drugačije reaguju i uspešnije rešavaju probleme građanki i građana. Aktuelna pandemija SARS-CoV-2 (Covid 19) je pred sve liderke i lidere postavila potpuno nove izazove. Ona je pokrenula promene u svim segmentima naših života. Neka zapažanja govore o tome da su države u kojima su na čelnim pozicijama bile žene mnogo uspešnije uspele da iskontrolišu širenje koronavirusa, zadržavajući istovremeno mir i stabilnost.

O projektu

Projekat Dijalog za budućnost finansira Fond Ujedinjenih nacija za izgradnju mira. Njega zajednički sprovode UN agencije UNDP, UNICEF, UNESCO i nadležne institucije u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Republici Srbiji. Dijalog za budućnost nudi platformu putem koje se ljudi iz svih društvenih sfera susreću, razgovaraju i kreiraju rešenja za bolju budućnost.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *