Socijaldemokratija

Pokrenuli smo podcast

Centar modernih veština je zajedno sa partnerima pokrenuo regionalni podcast “Socijaldemokratija i ljudska prava”. On će omogućiti mnogim istaknutim pojedincima i pojedinkama da daju svoje uvide u rad njihovih stranaka na polju unapređenja ljudskih prava, inkluzije i smanjenja nejednakosti u društvu. Za prvi podcast govorio je Aleksandar Savić iz organizacije “Da se zna”. Poslušajte ga.

Ukoliko želite da primate vesti iz ove oblasti prijavite se na naš regionalni bilten OVDE. Prethodne brojeve biltena možeta pogledati OVDE.

Regionalna deklaracija – potpiši i ti!

Regionalna deklaracija je usvojena 2021. godine na konferenciji “Zaštita i unapređenje LGBTI prava u zemljama Zapadnog Balkana – temelj za progresivne politike i društvo”. Ovom deklaracijom želimo da podstaknemo socijaldemokratske i demokratske stranke, njihove članice i članove iz čitavog regiona da aktivno pružaju podršku i bore se za poštovanje LGBTI prava.

Pozivamo sve aktivistkinje i aktiviste socijaldemokratski orijentisanih političkih partija, nevladinih organizacija, sindikata i medija s prostora Zapadnog Balkana koji veruju u osnovne socijaldemokratske vrednosti aktivne demokratije, solidarnosti i ravnopravnosti da potpišu deklaraciju. Tekst deklaracije možete pročitati OVDE, a svoju podršku možete potpisati na LINKU

O programu

CMV u saradnji sa partnerima iz Progres institutaForuma lijeve inicijative i Fondom za progresivne politike godinama radi na programu Socijaldemokratija i ljudska prava.I ovim podcastom nastavljamo stalno zalaganje CMV-a za unapređenje položaja LGBTI zajednice i drugih marginalizovanih grupa u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Srbiji.
Projekat sprovodimo zajedno sa Fondacijom Max van der Stoel (FMS) iz Holandije. Hvala Laburstičkoj stranci i Vestminster fondaciji za demokratiju iz Velike Britanije na podršci ovom programu. Hvala i Rainbow rose mreži organizacija na podršci i nesebičnom deljenju znanja i iskustva iz ove oblasti.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *