Obrazovanje

Trening trenera u Štipu

Nastavljajući borbu za unapređenjem poštovanja ljudskih prava na prostoru Zapadnog Balkana organizovan je novi trening za trenere. Ovoga puta trening  “Inkluzija i nejednakost u zemljama Zapadnog Balkana” održan u Štipu, Severna Makedonija. Seminar je trajao tri dana od do 13. novembra 2022. godine. Nanjemu su se okupili je učesnici iz Severne Makedonije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Uz moderiranje sjajnih trenera, bavili smo se pitanjima poboljšanja statusa i prava pripadnika LGBTI zajednice. Tokom treninga je vladala izuzetna atmosfera, puno međusobno razumevanje i solidarnost. Pored stečenih znanja i veština, kroz opuštenu atmosferu punu pozitivne energije, stekli smo i nova prijateljstva i dogovorili buduću međusobnu saradnju.

Miloš Hiniić kao predstavnik CMV-a je na kraju seminara izjavio: “Izuzetan trening, izuzetni ljudi i nezaboravna, inspirišuća tri dana!”

Ovaj projekat predstavlja podršku Laburističke stranke i Fondacije Max van der Stoel socijaldemokratskim strankama iz regiona Zapadnog Balkana da prevaziđu prepreke i osnaže se za bavljenje LGBTI pravima. CMV zajedno sa Forumom lijeve inicijative (BiH), Progres institutom (S. Makedonija) i Fondom za progresivne politike (C. Gora) sprovodi ovaj projekat. Nakon ovog treninga treneri i trenerice će naučena znanja primeniti u svojim strankama.

Pozivamo i ovoga puta sve one koji prate ove aktivnosti da se priključe potpisujući Deklaraciju o borbi za LGBTI prava

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *