Socijaldemokratija

Razvijanje regionalne saradnje

Olof Palme međunarodni centar je od 8. do 11. novembra organizovao regionalni sastanak predstavnika i predstavnica partnerskih organizacija sa prostora Zapadnog Balkana. Sastanak je počeo okupljanjem u Stokholmu, a nastavljen je 8. i 9. novembra u multifunkcionalnom centru Runo Moten & Events dvadesetak kilomentara severno od Stokholma. Centar modernih veština su na ovom sastanku predstavljali Tamara i Miloš.

Kujemo planove

Sastanak je okupio predstavnice i predstavnike progresivnih snaga sa Zapadnog Balkana koje su okupljene oko realizacije PROGWEB programa. Prvog dana se razgovaralo o projektima, rezultatima i primerima dobre prakse u poslednjih četiri godine. Podeljeni u grupe iz različitih zemalja i ideoloških platformi razgovarali smo sa koleginicama i kolegama i prezentovali naše primere dobre prakse Regionalnu deklaraciju, različite fokus grupe, radnički proglas kao i obrazovne programe.

Drugog dana se razgovaralo o projektu koji je pred nama i koji ima potencijal da traje sledećih pet godina. Prezentovane su nam nove metodologije monitoringa i evaluacije. Takođe smo razgovarali o participativnom planiranju aktivnosti. Na kraju dana smo pravili naše planove monitoringa i evaluacije.

Treći dan posete je protekao u susretima sa poslanicima švedskog parlamenta koji su poreklom sa prostora Zapadnog Balkana. Takođe i onilazak veličanstvene zgrade parlamenta ostavio je snažan utisak na sve.

Evropska unija

Svi učesnici su se saglasili da nastavljaju borbu za evropske vrednosti i neophodne reforme koje će zemljama Zapadnog Balkana omogućiti punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

 

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *